5 coole manieren om een gegraveerde QR-code op materialen te gebruiken

5 coole manieren om een gegraveerde QR-code op materialen te gebruiken

Gedurende de levensduur van de QR-code hebben we een explosie van innovatie gezien. Ze zijn de vormveranderaars van het decennium geworden. Je zult deze kneedbare kleine Einsteins ontdekken op vrijwel elk gedrukt en digitaal materiaal dat je kunt vinden. En terwijl ze blijven evolueren, opent zich een overvloed aan creatieve en marketingmogelijkheden voorbij print, waarbij de wereld van technologie en design wordt vermengd op manieren die we tot nu toe nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Kun je een QR-code graveren?

Natuurlijk! Het maken van QR-codes is niet exclusief voor het printen op papier. In plaats daarvan smeken we je om creatieve risico’s te nemen door te experimenteren met het etsen of graveren van een QR-code op hout, metaal, glas, acryl of zelfs steen.

Waarom gravures met QR-codes een groot succes zijn

Tegenwoordig worden QR-codes niet alleen vereerd vanwege hun marketing- en pragmatische kracht, maar ook vanwege hun esthetische aantrekkingskracht. Kunstenaars kunnen QR-codekunst maken en deze tegelijkertijd op de markt brengen met een overvloed aan QR-codetypen. Meer nog, modeontwerpers of naaisters kunnen experimenteren met stof door een QR-code op kleding te printen. Het lijkt dus logisch dat je QR-codes op andere alternatieve materialen kunt etsen, graveren of vormen.

QR-codegravures op materialen die u maar kunt vinden

Er is wel een creatief oog voor nodig om het potentieel van QR-codes te visualiseren. Maar laat dat je niet tegenhouden: onze QR Code-ontwerppagina en de ideeën die je kunt volgen, zullen je vullen met een bron van creatieve input.

#1 Een timmermansproject: Houten QR-codes

Een vakman weet hoe hij gewone voorwerpen in buitengewone edelstenen kan veranderen – dit is precies wat kan worden gedaan met QR-codes van hout. Op het eerste gezicht zijn het slechts blokken hout, maar in feite zijn ze meer dan dat: het zijn portalen naar een enorme online wereld.

Wanneer u hout versmelt met QR-codes, verandert het in een krachtig marketinginstrument. Bovendien is het gebruik van hout een duurzame keuze – om nog maar te zwijgen van duurzaam, biologisch afbreekbaar, hernieuwbaar, recyclebaar en herbruikbaar. Opluchting. Dat is een mondvol voordelen, maar ongetwijfeld een overwinning voor het milieu en uw bedrijf.

Er is ook een stijlvol onderdeel van wat hout tot het favoriete materiaal van een binnenhuisarchitect maakt. Een voorkeur hebben voor natuurlijke houttinten past in elke ruimte waarin je je bevindt, dus waar je etablissement ook is, groot of klein, een aardse afwerking zal een verschil maken.

Ideeën om sluw te worden met QR-codes van hout

Restauranteigenaren kunnen houten blokken gebruiken om menu’s te vervangen. Aangezien het QR-codemenu al zijn plek in de horeca heeft ingenomen, is het een verstandige zakelijke zet om een ​​houten element aan uw restaurant toe te voegen.

Naarmate er meer restaurants verschijnen met een technische flair, is het introduceren van nieuwe, chique manieren om digitale menu’s weer te geven een strategie om meer klanten naar uw restaurant te trekken. En als het bij je merk past, waarom niet?

Laat uw nieuwe en verbeterde houten digitale menu zien met onze PDF QR Code-oplossing. Maar als je gewoon op zoek bent naar een nieuw doe-het-zelf-project, probeer dan eens een gegraveerde QR-code van hout te maken. Maak indruk op uw huisgasten wanneer ze aankomen met een WiFi QR-code en word bekend als een technisch onderlegde doe-het-zelfmeester.

Misschien is het het gevoel van de gezelligheid van het verzamelen rond een knapperend vuur dat houten blokken in de vorm van QR-codes zo bevredigend maakt. Vertel jij mij het. Waar moet dit stuk hout aan denken?

#2 De machtige metalen QR-code

Als je op zoek bent naar een materiaal dat elke vorm van hitte aankan, dan is metaal de favoriet van het nest. Het is toevallig ook een van die kneedbare materialen die je kunt vormen tot alles wat je maar wilt. Dit maakt ze een compatibele match voor QR-codes.

Maar toch, graveren op metaal is niet ieders sterkste punt – niets dat een QR-code lasergraveermachine niet kan repareren. Deze graveermachines zijn ontworpen om QR-codes te kunnen markeren op vrijwel elk materiaal, ondanks de dichtheid of taaiheid, waardoor het graveren van QR-code metaal een fluitje van een cent wordt.

Een pitch over het gebruik van metalen QR-codes

Metalen QR Code-visitekaartjes zijn waar elegantie en innovatie elkaar ontmoeten. Kun je je de trots voorstellen die je zou voelen als je je gepersonaliseerde QR-code van metaal overhandigt? Het wordt niet geavanceerder dan dat.

Bovendien hoef je je met een kaart van metaal nooit zorgen te maken dat deze in de prullenbak wordt gegooid. Wie wil er eigenlijk zo’n slank item van waarde weggooien? Metalen QR-code-visitekaartjes glijden moeiteloos in een portemonnee of tas, waardoor uw zakelijke prospects uw kaart tussen hun andere kaarten kunnen vinden.

Dit soort visitekaartjes is ideaal voor elk zakelijk en netwerkevenement en kan een grote indruk maken op potentiële klanten. Er gaat niets boven het samensmelten van metaal met een technisch geavanceerde marketingtool, die zegt dat je het meent. Dus of je nu een werkportfolio, cv of zakelijke informatie hebt die je wilt delen, bewaar al die informatie op een klein maar dynamisch QR-code-visitekaartje.

Maar het wordt nog slimmer dan dat: wanneer u de vCard QR-code gebruikt, kan de persoon met wie u kaarten heeft uitgewisseld uw contactgegevens daar op hun smartphones opslaan. Klasse? Wij denken van wel.

#3 QR-codes op albumhoezen van glas

Jaar na jaar leggen dappere muziekartiesten hun ziel bloot in hun volgende single of album. De volgende ontmoedigende stap is het promoten van hun albums. Heeft iemand net een groot glas QR-codes besteld? Recht omhoog komen!

Muziekartiesten hebben in onze hedendaagse context een overschot aan mogelijkheden om hun muziek te promoten. En ja, waar zouden we het anders over hebben dan QR-codes? We steunen al heel lang allerlei soorten muzikanten, daarom hebben we QR-codes voor muzikanten gemaakt.

Maar dat is helemaal niet het einde van het verhaal. Nieuws net binnen: albumhoezen zijn niet uitgestorven, ze zijn gewoon geëvolueerd – digitaal. Het lijkt misschien alsof albumhoezen bijna verlopen nu we online muziek streamen, maar dat is niet minder waar. Albumhoezen zijn nog steeds belangrijk.

Het enige verschil is dat we albumhoezen digitaal zien, nou ja … voor het grootste deel. Maar één albumkunstvorm die de tand des tijds heeft doorstaan, is een klassieker: vinylplaten. De trend heeft zo’n comeback gemaakt dat zelfs jongere artiesten ervan profiteren: supersterzanger Billie Eilish’s nieuwste album “Happier Than Ever” verkocht meer dan 73.000 vinylplaten in slechts de eerste week van release.

Hoe QR-codes op glazen albums aan het hart trekken

Een melofiel is een pretentieuze manier om een ​​persoon te beschrijven die van muziek houdt. De explosie van interesse in vinylplaten geeft aan dat de melofielen van de wereld verlangen naar een meer intieme band met hun muziek – waar je de vinylplaat kunt zien, voelen, horen en aanraken.

Albumhoezen maken deel uit van dat verhaal. Maar we hebben een beter idee: we stellen voor om het beste van twee werelden te overbruggen: albumhoezen combineren met een digitaal tintje – met QR-codes. We noemen het graag glasalbum art.

Door uw albumhoezen in een glazen lijst (zoals een kunstwerk in een kunstgalerie), tijdens uw concert, lanceringsfeest of optreden tentoon te stellen, kunnen uw fans visueel en vervolgens hoorbaar verbinding maken met uw muziek, zodat iedereen die naar uw lied onthoudt het. En met een koppeling van een MP3-QR-code op het display van uw albumhoes, krijgt u scans die uw luisteraars binnen enkele seconden naar uw nummer leiden.

Je zou zelfs kunnen overwegen om je albumhoezen te verkopen zodat je fans ze mee naar huis kunnen nemen en ze herhaaldelijk kunnen beluisteren. Zie het als een ode aan een melofiel. Bekijk het hieronder.

#4 Acryl QR-codestandaards

Acryl is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal en wordt veel gebruikt in verschillende sectoren, van evenementen tot winkels. Populair in de signage-industrie, zijn acrylborden gebruikt in veel zakelijke vestigingen en geprezen om hun moderne stijl.

Transparant van kleur, acryl is een goedkope vervanging voor glas. Dus als u op zoek bent naar functionaliteit en veelzijdigheid, zou dit een gemakkelijke zakelijke beslissing moeten zijn. De kers op de taart is dat acryl volledig aanpasbaar is, waardoor het een perfecte kandidaat is voor QR-codes.

Hoe kom je in lijn met acrylborden

Acryl kan worden gebruikt als uw blanco canvas om het soort bewegwijzering te creëren die de aandacht trekt – op uw kantoor, uw winkel of uw stand. Een acryl QR Code-bord is het perfecte medium voor elke marketingcampagne. Dim je licht nu dus niet.

Signage is super voor het creëren van meer naamsbekendheid voor uw bedrijf. En met QR-codes heeft u de mogelijkheid om uw logo toe te voegen, zodat uw merk direct herkenbaar is. Afgezien daarvan verbindt het gebruik van een acryl QR-codebord nieuwe klanten met uw online platforms – voor uw website, virtuele winkel of sociale-mediakanalen.

Probeer de App QR Code of Social Media QR Code om volledig te profiteren van onze oplossingen. Toon uw gepersonaliseerde acryl QR Code-bord in uw pop-upwinkel, trouwlocatie of liefdadigheidsevenement, of zelfs in uw kunstgalerie. Veelzijdigheid is in gelijke mate een goede vriend van zowel acryl als QR-codes.

#5 Gegraveerde QR-code op een grafstenen

Stenen dragen de geschiedenis van de aarde in hun samenstelling. Hoe solide ze ook zijn, QR-codes kunnen ze nog steeds weerstaan ​​- niets waar een QR-codegraveur niets aan kan doen. Geïnspireerd door een Duitse kunstenaar, zijn bronzen kasseien te zien in de straten van Berlijn, ter herdenking van degenen die tijdens de Holocaust zijn omgekomen. QR Cobble, gevestigd in Duitsland, tilt herdenkingsblokken naar een geheel nieuw niveau door een innovatieve steenbewerkingstechniek te gebruiken om QR-codes in straatstenen te graveren.

Je vindt ze op straat, op de trottoirs en in de musea van Berlijn. En tussen de kiezels en stenen stuiten voorbijgangers op QR-codes die hen verbinden met het verleden, zodat iedereen de rijke geschiedenis begrijpt van de locatie waar ze zich op dat moment bevinden.

20 van dergelijke kasseien die in het Holocaust Museum zijn geplant, maken het voor bezoekers vandaag mogelijk om te luisteren naar een virtueel concert dat in 2014 op de herdenkingsplaats werd uitgevoerd. Deze innovatieve QR-codes maken de weg vrij voor virtuele en natuurlijke werelden die steen voor steen botsen.

Hoe gegraveerde QR Code-stenen je verbinden met het verleden

Het graveren van QR-codes op stenen is een subtiel en toch effectief idee voor musea, galerijen en gedenkplaatsen. Waar er beperkte ruimte is voor het weergeven van informatie, vullen QR-codes de leemten op door de bezoeker de context te geven van de schilder, het beeldhouwwerk of de historische gebeurtenis die plaatsvond.

Op die manier wordt er geen informatie weggelaten en heeft de bezoeker nog steeds toegang tot alle informatie, zelfs nadat hij het museum, de galerij of de herdenkingsplaats heeft verlaten. Ben je klaar om de ruimte tussen de natuurlijke en digitale wereld te lassen? Oplossingen in overvloed! We raden aan om de MP3-QR-code te gebruiken als de muzikale begeleiding een beter verhaal te vertellen heeft, of een PDF-QR-code voor enthousiaste lezers. Hoewel een video-QR-code de beste keuze zou zijn voor filmische video-inhoud, is de dynamische URL QR-code een winnaar voor bestemmingspagina’s of websites.

Bron foto: Sabbatikos genomen door: Marc Madenwald.

Er is altijd onontgonnen gebied in QR Code-land. Tot een ontdekkingsreiziger een goudmijn ontdekt en iedereen volgt. En we ondersteunen dergelijke expedities van harte, zodat we kunnen blijven samenwerken met andere visionairs in hun zoektocht naar het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is met QR-codes.

Ontwerp, vorm of snij ze in alles wat je fantasie je laat bedenken. Dit is voor de slimme ondernemer, de marketeer of de handige vakman. Het is tijd om je handen vuil te maken en innovatie op zijn best te ontdekken.

Reageer of discussieer mee

Vond u 5 coole manieren om een gegraveerde QR-code op materialen te gebruiken nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “5 coole manieren om een gegraveerde QR-code op materialen te gebruiken” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…