6 ongebruikelijke praktische toepassingen voor de QR-codearmband

6 ongebruikelijke praktische toepassingen voor de QR-codearmband

Had je ooit gedacht dat we QR-codes op onze armen zouden sieren? Het is geen wonder dat mensen voortdurend manieren vinden om de manier waarop we de QR-code gebruiken opnieuw uit te vinden. Eén ding waarvan we altijd hebben geweten dat het waar is over de QR-code, is dat ze zo stijlvol zijn als de hel. Met het vloeiende ontwerp van QR-codes, de flexibiliteit van dynamische QR-codes en de kenmerken van QR-codetypen, is het gemakkelijk in te zien waarom QR-codes de beste vriend van marketeers worden. En, in de ware mode van de QR-code, is de QR-code-armband zoveel meer dan een accessoire. Laten we erin duiken, zullen we?

Wat is een QR-code armband?

Een QR-codearmband kan een QR-code in het ontwerp hebben ingebed met een reeks functies die veel verder gaan dan de esthetiek. Van medische waarschuwingsarmbanden tot QR-codes die kaartjes voor evenementen vervangen, QR-codes op polsbandjes hebben een groot aantal doelen.

Waarom het gebruik van een QR Code-armband puur geniaal is

Als je de memo nog niet hebt ontvangen, is er iets dat je moet weten over QR-codes: het zijn gegevensverzamelaars. Grote schok, ik weet het. Maar dit is precies wat QR-codes zo uitzonderlijk maakt: ze zijn uitstekend in het opslaan van gegevens (veel) en ze zijn vrij eenvoudig te integreren in zowel digitaal als gedrukt materiaal – en blijkbaar armbanden. Bekijk onze QR Code-oplossingen om meer te weten te komen over de mogelijkheden van QR Code-armbanden.

6 manieren om de QR Code-armband te gebruiken

Dus zonder verder oponthoud hebben we een lijst met ideeën samengesteld over hoe u een QR-codearmband voor uw bedrijf en leven kunt gebruiken.

#1 Aangepaste QR-code armbanden voor sentimentele geschenken

Sommige mensen zijn van nature geboren cadeaufluisteraars, en sommige mensen… hebben wat extra begeleiding nodig. Op maat gemaakte geschenken zijn geweldige keuzes voor attente en sentimentele geschenken. Hier is een leuk idee: een QR Code-armband. En laat me je vertellen, dit is geen gewone armband – het zijn sieraden met een twist.

Als je ooit wilde trouwen met de wereld van sieradenontwerp en technologie, zijn QR-codes het ontbrekende juweel. Dus als u een bedrijfseigenaar bent die eigenaar is van een klein of groot sieradenbedrijf, kan het integreren van een QR-code in uw ontwerp u helpen cadeaus voor uw klanten te personaliseren.

Het idee is om een ​​gravure van de QR-code te maken waar uw klanten hun speciale foto, nummer of video kunnen uploaden naar de persoon die het geschenk ontvangt. Zodra de persoon zijn geschenk opent, krijgt hij niet alleen een armband, maar ook een QR-code met een verborgen bericht. Natuurlijk, het is een beetje geeky en gevoelig, maar wat maakt het uit?

U kunt aangepaste QR Code-armbanden maken voor elke speciale gelegenheid, van verjaardagen, Valentijnsdag tot Kerstmis. Wat u ook op uw QR-code wilt opslaan, het staat tot uw beschikking; afbeeldingen, audio, video’s, noem maar op.

Hete tip: als u uw spel op occasionele marketing wilt verbeteren, zal onze pagina over de QR-code voor Kerstmis u helpen de pot op te roeren.

#2 Medische armbanden met QR-code voor gezondheidswaarschuwingen

Als u in de medische sector werkt, weet u hoe belangrijk medische gegevens van patiënten zijn. Wat als er een meer praktische en snellere manier was om die informatie op te halen? Wacht – er is en het wordt medische armbanden met QR-code genoemd. Technologie maakt het zo veel gemakkelijker en efficiënter – en ook patiënten plukken hier de vruchten van.

MedicAlert Foundation, bijvoorbeeld, is een non-profitorganisatie die QR-codetechnologie gebruikt om de medische dossiers van MedicAlert-leden gemakkelijker toegankelijk te maken, vooral voor eerstehulpverleners tijdens medische noodgevallen.

De medische armband met QR-code slaat de gezondheidsgegevens van patiënten op; een gedetailleerde persoonlijke geschiedenis van iemands gezondheidstoestand, allergieën, vaccinatiestatus en meer. Eerstehulpverleners hoeven alleen de QR-codearmband te scannen om medische profielen van leden te verkrijgen met hun smartphones.

Dit is ook net zo handig voor mensen die naar het ziekenhuis gaan en een nieuwe arts zien die helemaal geen persoonlijke medische geschiedenis van hen heeft. Het bespaart veel tijd om een ​​QR-code te scannen om op elk moment alles op te zoeken wat u over een patiënt moet weten.

#3 QR Code armbanden voor feestartikelen

Laten we feestelijk worden! Er zijn tal van ontwerpmogelijkheden om parafernalia voor feestartikelen te maken met aangepaste QR-code-armbanden. Sieradenontwerpers kunnen QR-codes integreren in hun uitvinding. En er is een markt voor: vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of bruiloften – vrijwel elke gelegenheid ligt voor het grijpen.

Maar als je op zoek bent naar een bloeiende markt om aan te boren, dan moet het wel de bruiloftsindustrie zijn. De knoop doorhakken is immers nog steeds een belangrijke mijlpaal. Als dat niet zo was, zouden er in 2022 geen 2,5 miljoen bruiloften plaatsvinden.

Terug naar feestartikelen en QR Code armbanden. Het klinkt als verschillende ideeën, maar ze vormen eigenlijk een gemeen team. Stel dat uw klant het bruidsmeisje is dat een episch vrijgezellenfeest voor in de boeken plant. Ze browsen op uw website naar nooit eerder uitgevoerde ideeën om de bruidsploeg en de aanstaande bruid grondig te vermaken.

Ze stuiten op jouw QR Code armband, en ze worden verkocht op jouw idee: QR Code armbanden met een pittige CTA’s (call-to-action) zoals: “I’m the bride, drinkt on you!”, “Buy the bride een borrel” of “Leer de bruid kennen”. Niets wat je zegt is verboden op vrijgezellenfeesten, dus wees niet bang om meer ironisch te zijn in je berichten.

Kanttekening: als je een weddingplanner bent en op zoek bent naar ideeën voor huwelijksuitnodigingen met QR-code, dan zal de pagina van onze gelegenheid je vullen met confetti van inspiratie.

#4 QR-code polsbandjes voor evenementen

Het geven van polsbandjes aan deelnemers bij grote evenementen is niet iets ongewoons in de evenementenbeheerindustrie. Evenementenplanners maken al gebruik van technologie zoals RFID (radiofrequentie-identificatie). RFID-technologie bestaat uit een microchip die gegevens over een deelnemer kan bevatten. Het is ideaal voor evenementen zonder contant geld en voor evenementregistratie.

Maar er is één belangrijk nadeel: RFID-technologie is niet goedkoop. Terwijl QR-codetechnologie evenementen zonder contant geld mogelijk kan maken, kan het helpen bij evenementenbeheer – zonder de bank te verslaan.

Maar dit gaat niet over de strijd van QR-codes versus RFID-technologie, het gaat over wat eventmanagement beter beheersbaar maakt – bij gebrek aan een beter woord. En QR Code-polsbandjes maken het een wandeling in het park.

Het gebruik van een QR-code voor een evenement is niet alleen kosteneffectief, maar verbetert ook de efficiëntie van de evenementregistratie – wat betekent dat uw bezoekers minder tijd in lange wachtrijen doorbrengen en meer tijd hebben om gelukkige herinneringen te maken.

Het andere voordeel van een QR-codearmband is dat de QR-code veel gegevens bevat (data-hoarders, weet je nog?), dus je kunt je evenement zoveel sneller naar sociale media brengen met een scan van een QR-code. Je kunt ervoor zorgen dat je bezoekers je taggen op socials, meer mensen aanmoedigen om deel te nemen aan de festiviteiten en je gasten ertoe brengen een hype rond je evenement te creëren. Probeer deze maat voor concerten, festivals, liefdadigheidsevenementen of zelfs feesten.

#5 QR Code ID armbanden voor veiligheid

De veiligheid van kinderen is een voortdurend probleem dat veel landen helaas tegenkomen. In een fractie van een seconde, op elk moment, kan een kind afdwalen. Autistische kinderen staan ​​ook bekend om hun zwervende neigingen, en men kan zich alleen de paniek voorstellen die voor ouders ontstaat.

Bedrijven zoals KeepMeSafeID en Safe Ride 4 Kids hebben de noodzaak erkend om vermiste kinderen en volwassenen veilig te houden met QR Code-technologie.

KeepMeSafeID richt zich voornamelijk op armbanden voor kinderen met speciale behoeften en volwassenen die te maken hebben met mentale achteruitgang. De armband bevat informatie over de medische toestand van de persoon en zodra de QR-code is gescand, gaat er een waarschuwing naar een contactpersoon voor noodgevallen en wordt een gps geactiveerd.

Het product van Safe Ride 4 Kids, SmartKid ID, omvat identificatie van het kind, biedt de eerstehulpverleners directe toegang tot de gegevens van het kind en kan ook worden gebruikt als een medische armband met QR-code. Deze producten laten zien hoe het integreren van technologie in armbanden kan bijdragen aan het veiliger maken van de wereld.

#6 QR-code polsbandjes voor marketing

In het geval dat je een meerdaags festival organiseert, is een full-proof QR Code marketingstrategie de sleutel tot een succesvol evenement. Het promoten van uw evenement op gedrukte en digitale media zal ongetwijfeld de boodschap verspreiden, maar als u van uw evenement het gesprek van de dag wilt maken, zijn uw bezoekers uw go-to-mensen. Waarom? Omdat mond-tot-mondreclame niet dood is.

Uw evenement brandmerken met draagbare aangepaste QR Code-polsbandjes is iets dat uw bezoekers het gevoel kan geven dat ze een levende vertegenwoordiging van uw merk zijn. Het verbindt ook andere festivalgangers met elkaar, of het nu een vriend of een vreemde is.

Het QR Code-polsbandje dat uw bezoekers dragen, moet de essentie van uw merk weergeven met een logo, stijl en CTA. Door het trendy en modieus te houden, zorgt u er ook voor dat uw bezoekers het blijven dragen, zelfs nadat uw festival voorbij is.

Je kunt zelfs een speciale ruimte hebben waar festivalgangers foto’s kunnen maken van hen die hun polsbandje dragen en erover opscheppen op sociale media. Dit zorgt voor een gesprek en is gratis reclame.

Een polsbandje met een QR-code is ook een geweldig marketinginstrument om merkloyaliteit te bevorderen. Als je festivalgangers het naar hun zin hebben, hebben ze geen probleem om een ​​QR-code te scannen en zich te abonneren op je e-maillijst voor toekomstige evenementen of je te volgen op je sociale media-pagina.

Bonus: enthousiaste festivalgangers die polsbandjes voor memorabilia bewaren, zullen graag nog een aangepaste armband aan hun collectie toevoegen – en het zal hen herinneren aan de goede tijden en ze klaarstomen voor je volgende feest.

4 QR Code-oplossingen voor uw QR Code-armband

Nu je weet op welke unieke manieren een QR-codearmband kan worden gebruikt, volgen hier een paar ideeën die je in je achterzak kunt bewaren om het naar een hoger niveau te tillen met 4 van onze QR-codeoplossingen.

1. Serenade de muziekliefhebbers

Een MP3-QR-code is perfect voor sieradenontwerpers die een muzikaal of hoorbaar element in hun armband willen brengen. De gravure van de QR-code kan miniem zijn om niet af te leiden van de prachtige details van uw sieraad. Weer zo’n attent cadeau om te geven aan iemand die een playlist op repeat heeft staan. Dit is een bijzonder cadeau om te geven aan een beste vriend, partner of familielid.

2. Geef een cadeau dat blijft geven

Een cadeau zonder kaart is niet compleet. Dus voor iedereen die het plezier van het schrijven van pen-naar-papier verjaardagskaarten niet deelt, hebben we een nerdy oplossing voor je: e-cards! Ondernemers hebben de mogelijkheid om de glimlach op het gezicht van hun klanten te vergroten door een elektronische kaart te maken.

Het beste is dat u uw e-card als afbeeldingsbestand kunt gebruiken, dat vervolgens eenvoudig kan worden geconverteerd van afbeelding naar QR-codesoftware. Geef je klant het ultieme alles-in-één cadeaupakket: een armband met een scanbare gepersonaliseerde kaart.

3. Breng mensen aan het praten op sociale media

Evenementmanagers die QR-code-polsbandjes gebruiken om hun evenement te promoten, kunnen meer buzz creëren via een QR-code voor sociale media. Waarom? U hebt slechts één QR-code nodig om verbinding te maken met al uw sociale-mediaplatforms. Met minimale inspanning kunnen gasten hun QR-code-polsbandjes op uw evenement scannen en naar een bestemmingspagina worden geleid waar ze uw sociale-mediapagina’s kunnen volgen, leuk vinden of posten.

4. Beloon je fandom

Door je evenementbezoekers beloningen te geven voor het simpelweg komen opdagen op je evenement, verander je eerstkomers in stamgasten en stamgasten in een koninkrijk van loyale fans. Je kunt ze laten zien dat hun aanwezigheid op je evenement een verschil maakt en dat ze daarvoor beloond moeten worden. En wat is een betere manier dan ze wat liefde te tonen dan met korting op je volgende evenement?

Door uw polsbandje te integreren met een coupon QR-code, heeft u vrije ruimte om uw website en uw inwisselbare coupon toe te voegen. Je hebt ook de vrijheid om je algemene voorwaarden toe te voegen aan een vervaldatum van de korting. Door schaarstemarketing en een kortingscode te gebruiken, creëer je een urgentie voor je bezoekers om een ​​ticket voor je volgende evenement te kopen. Iedereen wint in dit scenario.

Dus of u nu een sieradenontwerper bent die een speciaal tintje aan uw op maat gemaakte armband wilt toevoegen, of u in de beveiligings- en overlevingsbranche bent en uw patiënten in noodgevallen wilt ondersteunen, een QR-codearmband is een solide investering. Het is niet alleen een sierlijke armband die je om je arm draagt, maar ook een pragmatisch digitaal hulpmiddel dat de branche van het evenement, de veiligheidsindustrie en daarbuiten ten goede kan komen.

Reageer of discussieer mee

Vond u 6 ongebruikelijke praktische toepassingen voor de QR-codearmband nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “6 ongebruikelijke praktische toepassingen voor de QR-codearmband” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…