6G uitgelegd, wat is 6G?

6G uitgelegd, wat is 6G?

In oktober 2019 haalde 6G al de krantenkoppen: China is bezig met 6G. De implicatie is dat Europa en de VS achterlopen, maar het gaat uiteraard niet om ‘6G’ maar om investeringen in nieuwe mobiele technieken en dat gebeurt overal ter wereld. We krijgen de laatste tijd regelmatig vragen over 6G en het korte antwoord op de vraag “wat is 6G” is eigenlijk: “nog niets”. 6G bestaat nog lang niet en bovendien is het geen technologie an sich, maar een standaard die bepaalde technologieën zal implementeren. Met nog ruim tien jaar te gaan voordat 6G officieel wordt bepaald, kun je nog weinig zeggen over de technologie die verschenen is (en volwassen genoeg is) op het moment dat er een keuze wordt gemaakt over welke draadloze ontwikkelingen mee worden genomen in de nieuwe versie.

6G is 50x sneller dan 5G

Deze technologie moet nog véél sneller worden. Hoewel de verwachting is dat 6G pas over 10 jaar de markt zal betreden, wordt er in de TU in Eindhoven al druk gewerkt aan 6G. Deze universiteit heeft een grote Europese subsidie gekregen om te werken aan de ontwikkeling van 6G. Het grootste verschil is dat 6G nóg sneller zal gaan zijn dan 5G gaat worden.

Ter vergelijking: op een netwerk van 3G duurt het ongeveer weken om een film te kunnen downloaden, terwijl dat op een 4G netwerk in ongeveer een uur kan. 5G zorgt ervoor dat dat in vijftig minuten zou moeten kunnen, maar met 6G moet het downloaden van een film in een halve seconde gelukt zijn. Volgens Samsung zou 6G een zeer positieve invloed hebben op het energieverbruik. 6G zendmasten zullen minder energie gaan verbruiken, maar ook telefoons zelf. En dat heeft dan weer een positieve uitwerking op de accu van een toestel.

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu