Aardbeien drive-in J&B Uden voert tijdsloten in om overlast tegen te gaan: ‘Lof voor deze oplossing

Aardbeien drive-in J&B Uden voert tijdsloten in om overlast tegen te gaan: ‘Lof voor deze oplossing

Vanaf dit weekeinde kunnen bezoekers alleen nog op afspraak terecht bij de razend populaire aardbeien drive in van Jan en Birgitte van den Elzen in Uden. Klanten moeten vooraf een tijdslot reserveren voordat ze mogen aansluiten in de rij. De buurt is blij met de oplossing. Jan van den Elzen had het beloofd – ‘we gaan dit oplossen’ – en extra gedwongen door de gemeente Uden is het nu zo ver. Vanaf dit weekeinde moet het afgelopen zijn met de ellenlange file van wachtende auto’s voor de aardbeien drive in J&B waar de buurt steen en been over klaagde. Aardbeien alleen op afspraak is voortaan de regel. ,,Niks dan lof voor Jan en Birgitte”, zegt buurman Twan Beijers.

Extra druk gemeente

Donderdag werd Jan van den Elzen door de gemeente Uden nog eens extra gemaand om het probleem voor de buurt snel op te lossen. ,,Maar ik was er al druk mee bezig”, zegt de Udenaar die een Amsterdams bedrijf in de arm heeft genomen dat al voor honderden bedrijven een systeem heeft opgezet om op afspraak te komen winkelen. ,,Alleen waren dat geen winkels waar soms 500 man in de rij staan.”

Tijdslot

Voortaan moeten alle klanten van de drive in vooraf een tijdslot reserveren. Dat kan via een QR-code die te vinden is op hun sociale media-kanalen – Instagram, Facebook en de website. ,,Per half uur kunnen er een beperkt aantal klanten naar binnen”, legt Van den Elzen uit. ,,Het is de bedoeling dat er op die manier nooit meer dan zo’n 35 tot 40 auto’s op de Strikseweg in de rij staan.” De veelbesproken omleidingsroute over de Steeuwichtweg en Boterkampweg wordt vrijdagavond opgeheven zoals de geplaagde buurt graag wil.

Ook Van den Elzen is blij met de gevonden oplossing. ,,Al zal het misschien wel even duren voordat alles werkt”, zegt hij. ,,Wij gaan vanaf het eerste moment in elk geval extra en streng controleren of iedereen die QR-code wel heeft. Zo maar aansluiten in de rij kan niet meer. De spontaniteit is eraf maar het kan niet anders.”

Ergens anders wachten

Zeker in de beginperiode houdt hij ook rekening met mensen die van ver komen en de nieuwe regeling niet kennen. Voor hen komen er bij de drive in borden met de QR-code te staan zodat ze ter plekke een tijdslot kunnen reserveren. ,,Dan kan het zijn dat ze misschien een uur of wat moeten wachten maar het is niet anders”, zegt hij. ,,Waar ze dat moeten doen, ga ik niet zeggen want anders krijg je daar problemen.”

Hectisch weekeinde

Grote drukte bij aardbeien drive-in J&B. Auto’s staan in een lange rij te wachten. Vanaf dit weekeinde moet het beter geregeld zijn. © Van Assendelft
Het zal een hectisch weekeinde worden, verwacht Van den Elzen. ,,Maar het moet, het kan niet anders”, zegt hij. ,,Maar ik ben blij dat het probleem nu opgelost wordt want wij vonden het ook vervelend.” Buurman Twan Beijers die afgelopen week zo’n beetje alle landelijke media haalde met zijn klachten over de ‘aardbeienfile’, is ook opgetogen. ,,We zijn hartstikke tevreden met deze oplossing”, zegt hij namens iedereen op buurtschap ’t Loo. ,,Uiteindelijk is het toch nog snel geregeld, met dank aan de gemeente en Jan en Birgitte.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Aardbeien drive-in J&B Uden voert tijdsloten in om overlast tegen te gaan: ‘Lof voor deze oplossing nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Aardbeien drive-in J&B Uden voert tijdsloten in om overlast tegen te gaan: ‘Lof voor deze oplossing” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…