Alsnog wachttijd van twee weken na vaccinatie, pas daarna toegang

Alsnog wachttijd van twee weken na vaccinatie, pas daarna toegang

Mensen die volledig gevaccineerd zijn, moeten voortaan twee weken wachten voordat ze toegang kunnen krijgen tot horecagelegenheden of evenementen waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Pas na 14 dagen krijgen ze een geldige QR-code die toegang geeft.

Dat heeft het kabinet besloten na de oplopende besmettingscijfers van de afgelopen dagen. Demissionair minister De Jonge van VWS zei dat die stijging deels te verwachten was vanwege de versoepelingen, maar dat de snelheid waarmee dat gebeurt “wel reden tot zorg” is. De wachttijd-maatregel gaat volgens De Jonge “op korte termijn” in.

Nu kunnen mensen zich direct na hun laatste prik in het nachtleven storten, terwijl ze dan waarschijnlijk nog niet volledig beschermd zijn. Door nu een pauze van twee weken in te lassen, sluit Nederland aan bij de meeste buurlanden.

Jongeren verleiden

Met het afzien van de wachttijd wilde het kabinet met name jongeren verleiden om zich te laten vaccineren. Als ze ’s middags een prik met Janssen namen, konden ze ’s avond al naar de disco. De Jonge verdedigt die aanpak nog steeds, omdat het heeft geleid tot een hogere vaccinatiegraad onder jongeren.

“Omdat we toen een lage besmettingsgraad hadden, was dat verantwoord. Nu we hogere besmettingen hebben, moeten we toch een wachttijd inbouwen.” De Jonge zei na afloop van een overleg met de meest betrokken ministers dat de besmettingen weliswaar stijgen, maar dat de zorg in de ziekenhuizen op de korte termijn waarschijnlijk niet in het geding komt. De meeste besmettingen vinden plaats onder nog niet gevaccineerde jongeren, die over het algemeen minder ziek worden van het virus dan ouderen.

Vakantiegangers

“Maar we moeten wel heel waakzaam zijn”, waarschuwde De Jonge. “De herwonnen vrijheid is niet gratis, maar komt met de verantwoordelijkheid om je wel aan de algemene maatregelen te houden, zoals het houden van anderhalve meter afstand.” Ook uitbaters van horecagelegenheden moeten beter gaan controleren bij de ingang. “Als je gaat lopen sjoemelen, creëer je een risico voor anderen.”

De Jonge wil ook voorkomen dat terugkerende vakantiegangers na de zomer een nieuwe besmettingsgolf gaan veroorzaken. Daarom zullen er gratis sneltesten uitgedeeld gaan worden op luchthavens en huis-aan-huis. Het kabinet hoopt dat mensen zich eerst testen, voordat ze na de vakantie weer aan het werk gaan.

Reageer of discussieer mee

Vond u Alsnog wachttijd van twee weken na vaccinatie, pas daarna toegang nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Alsnog wachttijd van twee weken na vaccinatie, pas daarna toegang” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…