Amateursport is pislink om QR-code

Amateursport is pislink om QR-code

Mark Rutte en Hugo de Jonge maakten dinsdagavond bekend dat er voor elke sporttraining of -wedstrijd een QR-code moet worden laten zien. Zonder vaccin of negatieve test komen sporters hun sportschool of sportclub niet meer in. En dat is tegen het zere been van Ben van Olffen, voorzitter van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen.

Hij noemt het een totale lockdown voor de amateursport en hoopt dat de Tweede Kamer dit tegenhoudt. Tegen het AD zegt hij: “Elke trainingsavond, elke wedstrijdavond. We praten over complexen die van alle kanten vrij toegankelijk zijn. Geen enkele club kan hier de controle over behouden. Daarnaast heeft elk elftal wel enkele spelers die niet zijn gevaccineerd. Zonder hen kan de competitie niet worden afgemaakt. En dan wil men dit ook nog zaterdag al laten ingaan.”

Van Olffen wil benadrukken dat hij zich nooit heeft uitgesproken over de maatregelen, maar dat dit voor hem echt te ver gaat. “Hoe dan? Wie gaat dit regelen? Het sporten wordt de mensen onmogelijk gemaakt, of het nu voetballers, tennissers of badmintonners zijn. Wie bedenkt zoiets?”

‘Geen inzicht’

De gemiddelde amateurclub wordt gerund door (vaak heel weinig) vrijwilligers, maar dat heeft de regering niet door, denkt Van Olffen. “Het ontbreekt het kabinet kennelijk aan ieder inzicht over hoe een club functioneert. Zelfs al zouden sporters besluiten zich nu alsnog te laten vaccineren, dan duurt het 5 weken voor ze weer kunnen spelen. Dan ligt de competitie al overhoop.”

KNVB

Ook de KNVB reageert op de situatie: “Het amateurvoetbal heeft met alle coronamaatregelen meebewogen, maar dit is gewoon een brug te ver en niet handhaafbaar. De termijn waarop de maatregel ingaat, komend weekend, is helemaal onhaalbaar. Krijgen verenigingen die deze stap niet (tijdig) kunnen nemen dan een boete? Het leidt allemaal tot grote onrust en trekt een zware wissel op verenigingen, vrijwilligers en voetballers.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Amateursport is pislink om QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Amateursport is pislink om QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…