Amnesty International collecteert niet op straat maar via posters met QR-cod

Amnesty International collecteert niet op straat maar via posters met QR-cod

Net zoals vorig jaar gaat Amnesty International ook deze week niet de straat op om te collecteren. De organisatie vindt het niet verantwoord om vrijwilligers in coronatijd langs de deuren te sturen. Daarom hangt er bij collectanten een poster met QR-code voor het raam, zodat voorbijgangers via deze code kunnen doneren of via amnesty.nl.

Bernard van Bakel, collectecoördinator Amnesty International Eindhoven, was eerst wat sceptisch over deze manier van collecteren. Nu de collecteweek al sinds zondag gaande is, is hij enthousiast geworden. ,,Het is nu omgedraaid. Collectanten gaan niet naar de mensen toe, maar de mensen komen naar ons als het ware. En tot nu toe gaat dat goed. Het geeft een veilig gevoel. We kunnen niet besmet raken, lopen niet met contant geld over straat en mensen hoeven hun deur ’s avonds niet open te doen.”

Amnesty International komt op voor de mensenrechten die door sommige landen genegeerd worden. In China worden Oeigoeren in kampen opgesloten, de politie in Belarus intimideert en mishandelt demonstranten en in Rusland proberen de autoriteiten politieke tegenstanders monddood te maken.

Wie niet alleen zelf wil doneren kan op de website een digitale collectebus aanmaken om te collecteren via hun eigen netwerk. De collecteweek duurt nog tot en met zondag.

Reageer of discussieer mee

Vond u Amnesty International collecteert niet op straat maar via posters met QR-cod nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Amnesty International collecteert niet op straat maar via posters met QR-cod” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…