Angela (53) is ten einde raad: ‘Ik wil zaterdag op vakantie, maar krijg geen vaccinatiebewijs (QR code)’

Angela (53) is ten einde raad: ‘Ik wil zaterdag op vakantie, maar krijg geen vaccinatiebewijs (QR code)’

Angela Jongmans uit Sint Willebrord heeft haar coronaprikken al lang en breed gehad. De laatste was in mei. Maar ondanks talloze telefoontjes naar de GGD krijgt ze maar geen vaccinatiebewijs. En komende zaterdag wil ze op vakantie. Angela Jongmans uit Sint Willebrord heeft haar coronaprikken al lang en breed gehad. De laatste was in mei. Maar ondanks talloze telefoontjes naar de GGD krijgt ze maar geen vaccinatiebewijs. En komende zaterdag wil ze op vakantie.

Zorgmedewerker Angela Jongmans uit Sint Willebrord is ten einde raad. In februari en mei liet ze zich op de priklocatie Langendijk in Breda vaccineren tegen corona. Niks aan de hand, zou je denken. Totdat Angela een paar weken na de tweede prik de QR-code op de CoronaCheck-Aapp wilde downloaden, als bewijs dat ze was ingeënt. Per slot van rekening wilde ze deze zomer ook nog op vakantie en zonder die app kom je tegenwoordig niet meer ver.

De Willebrordse belde in juni voor de eerste keer met de helpdesk van de GGD om te vragen wat er aan de hand was. ,,Daar kreeg ik te horen dat er klaarblijkelijk iets was misgegaan. Maar ze zouden het in orde maken.” Enigszins gerustgesteld wachtte Angela af, maar na een week radiostilte bleek ze de corona-app nog steeds niet te kunnen gebruiken.

Kastje naar de muur

Opnieuw klom ze in de telefoon. En nog eens, en nog eens, en nog eens. ,,Telkens kreeg ik weer hetzelfde antwoord: wat vervelend voor u mevrouw, maar we gaan het regelen. Of ik werd naar een andere instantie doorverwezen. Het voelde alsof je van het kastje naar de muur werd gestuurd.” Toen niks bleek te helpen besloot ze maar persoonlijk bij de priklocatie langs te gaan om verhaal te halen. Opnieuw vergeefs. Zelfs de hulp van zoon Ferry, die als ICT’er goed thuis is op digitaal gebied, mocht tot op heden niet baten.

Angela: ,,Het is echt een doffe ellende. Van de GGD-helpdesk hebben mijn zoon en ik nou drie keer te horen gekregen dat ze mijn ‘ticket’ dat je klaarblijkelijk krijgt toegewezen als je twee keer geprikt bent, waren kwijtgeraakt. Op een gegeven verzuchtte een medewerker dat ze het ook niet meer wist. Maar ja, ik zit wel met de gebakken peren. Ik wil zaterdag op vakantie.”

QR code en gele boekje

Gelukkig gaat Angela niet met het vliegtuig weg. Want zonder die CoronaCheck-app zou ze geheid in de problemen komen. ,,Nee, we gaan met de auto naar Duitsland. En ik heb gelukkig wel mijn gele vaccinatieboekje. Dus ik hoop maar dat ze, als ik gecontroleerd wordt, daar genoegen mee nemen. Maar fijn voelt het zeker niet.” Angela die het als zorgmedewerker het afgelopen jaar aardig voor de kiezen kreeg, is juist zo hard aan vakantie toe. Ze lacht, maar wel als een boerin met kiespijn. ,,Is ook zo. Ook ik zou er graag even tussenuit willen. Mijn collega’s en ik hebben best hard moeten werken het afgelopen jaar. Dan is een vakantie wel waar je naar uitkijkt.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Angela (53) is ten einde raad: ‘Ik wil zaterdag op vakantie, maar krijg geen vaccinatiebewijs (QR code)’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Angela (53) is ten einde raad: ‘Ik wil zaterdag op vakantie, maar krijg geen vaccinatiebewijs (QR code)’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…