Antistoffentest moet ook QR-code in de CoronaCheck-app te genereren

Antistoffentest moet ook QR-code in de CoronaCheck-app te genereren

Een test waarmee kan worden aangetoond dat iemand antistoffen tegen corona heeft aangemaakt, moet een geldige manier worden om een QR-code in de CoronaCheck-app te genereren. Daarvoor pleiten verschillende experts die BNR sprak. Naast een test-, vaccinatie- of herstelbewijs, zou dit dan de vierde mogelijkheid vormen om bij onder meer horeca, evenementen of bioscopen binnen te komen.

Met een antistoffentest, ook wel serologische- of bloedtest genoemd, is aan te tonen of iemand corona heeft gehad en daardoor voldoende beschermende antistoffen in het lichaam heeft. Commerciële testbedrijven bieden zo’n test al aan, maar de GGD nog niet. Het is op dit moment niet mogelijk om met een positieve uitslag een QR-code te generen.

Volgens Bert Mulder, microbioloog en lid van het Red Team, moet daar verandering in komen. ‘We zitten in de situatie dat iemand wel als bloeddonor opgeroepen kan worden om bloed met antistoffen te doneren zodat patiënten behandeld kunnen worden, maar niet erkend wordt als beschermt voor het coronavirus.

Ook biedt de vierde optie om een QR-code te krijgen een mogelijkheid voor mensen die zich niet willen laten vaccineren zegt Mulder. ‘Bij ouderen en risicogroepen heeft vaccineren wel de voorkeur, maar het voorkomt dat ongevaccineerden zich elke keer moeten laten testen.’

‘Animo zal groot zijn’

Bert Niesters, hoofd klinische virologie bij het UMCG en Wim Schellekens, oud-hoofdinspecteur voor de Gezondheidszorg en lid van het Red Team, zijn ook voorstander van het beschikbaar maken van de vierde testmogelijkheid. ‘Na het doen van zo’n serologische test weet je in ieder geval zeker dat iemand antistoffen heeft. Bij vaccinatie gaan we daar wel vanuit, maar dat is niet altijd zeker,’ zegt Niesters.

Schellekens denkt dat de animo groot zal zijn. ‘Ik denk dat een grote groep hier baat bij heeft. Er zijn de afgelopen tijd toch best veel mensen die corona hebben opgelopen, hiervan is een groot deel niet bereid zich te laten vaccineren. Voor deze mensen zou de antistoffentest een goede oplossing zijn.’

Economisch voordeel

Aan de antistoffentest zit volgens zorgeconoom Piet de Bekker ook een groot economisch voordeel. ‘Voor de overheid is het een stuk goedkoper om één keer een antistoffentest aan te bieden, dan mensen iedere keer een PCR- of sneltest te geven.’

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat aan BNR weten dat bekeken wordt of de antistoffentest in de toekomst gebruikt kan worden. ‘Op dit moment wordt het nog niet individueel gebruikt omdat deze testen niet altijd voldoende gevoelig zijn om de mate van immuniteit aan te tonen. Er wordt verkend onder welke voorwaarden een serologische test toch een bijdrage aan een toegangsbewijs zou kunnen leveren,’ aldus een woordvoerder van het ministerie.

‘Aankaarten bij het OMT’

IC-arts en OMT lid Diederik Gommers zei vorige week in de BNR podcast Vraag het Gommers dat hij het gebruik van antistoffentesten gaat aankaarten in het OMT. Bij een geldige antistoffentest zou dan ook een QR-code aangemaakt kunnen worden.

Reageer of discussieer mee

Vond u Antistoffentest moet ook QR-code in de CoronaCheck-app te genereren nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Antistoffentest moet ook QR-code in de CoronaCheck-app te genereren” mag u delen met anderen 😉

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Op 14 september is bij mij in het ziekenhuis een positieve test uit antistoffen geconstateerd. Toch geen QR code volgens de GGD. Ik heb dus wel antistoffen. Voorts ben ik na 3 contacten met positief geteste personen op 15-11-2021 getest door de GGD. Resultaat: Negatief. GGD gebelt. Reactie:geen QR code. Dit is toch raar?!

    Beantwoorden
  • Op 14 september is bij mij, na 2e longontsteking en behoorlijk ziek te zijn geweest, in het ziekenhuis een positieve test uit antistoffen geconstateerd. COVID-19 Ig totaal positief. Toch geen QR code volgens de GGD. Ik heb dus wel antistoffen. Voorts ben ik na 3 contacten met positief geteste personen op 15-11-2021 getest door de GGD. Resultaat: Negatief. GGD gebelt. Reactie:geen QR code. Dit is toch raar?!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…