Apple voegt coronapas toe aan eigen app: makkelijker op te roepen

Apple voegt coronapas toe aan eigen app: makkelijker op te roepen

Apple voegt binnenkort de mogelijkheid voor Europeanen toe om de QR-code van hun coronapas op te slaan in de Wallet-app op hun iPhone. Dat gaat ook werken met de QR-codes van de Nederlandse CoronaCheck-app.

De nieuwe functie zit in de eerste bètaversie van iOS 15.4, de aanstaande update voor iPhones. Dat ontdekte de Italiaanse journalist Federico Viticci. iPhone-gebruikers in Europa kunnen straks hun corona-vaccinatiebewijs scannen en zo toevoegen aan de Wallet- en Gezondheid-apps op hun iPhone.

De QR-code is dan wat sneller op te roepen, vergelijkbaar met de manier waarop Apple Pay werkt. iPhone-gebruikers drukken tweemaal op de sluitknop van hun toestel, en dan komt de Wallet in beeld. Vervolgens kunnen zij hun coronapas selecteren. Mochten gebruikers de CoronaCheck-app onbedoeld verwijderen of uitgelogd raken, dan hebben zij hun QR-code toch altijd paraat.

Coronapas Apple kan niet worden gedeeld

Op de pas in de Wallet staan naast de QR-code ook de naam van de gebruiker, het type vaccin en de vaccinatiedata. De volledige gegevens zijn pas zichtbaar na authenticatie met gezicht, vinger of code. De vaccinatiegegevens worden versleuteld opgeslagen op de iPhone van gebruikers en als dat hebben ingesteld op iCloud. De coronapas kan niet digitaal worden gedeeld met anderen.

Hoewel de functie al deels werkt en benoemd wordt in de bètaversie van iOS 15.4, kunnen vaccinatiebewijzen daarin nu alleen nog worden toegevoegd aan de Gezondheid-app, niet aan de Wallet. Het is nog niet bekend of de Europese coronapas in de Apple Wallet er anders uit zal dan die van de Amerikanen en Canadezen, die deze functie al sinds iOS 15.1 hebben.

Reageer of discussieer mee

Vond u Apple voegt coronapas toe aan eigen app: makkelijker op te roepen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Apple voegt coronapas toe aan eigen app: makkelijker op te roepen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…