Barman Utrechtse voetbalclub mishandeld na ruzie om QR-code

Barman Utrechtse voetbalclub mishandeld na ruzie om QR-code

Als een barman zondag in de kantine van voetbalclub USV Hercules in Utrecht tijdens een wedstrijd van het eerste elftal een groep mannen om hun QR-code voor de coronacheck vraagt, gaat het helemaal mis. De man wordt belaagd, valt op de grond en wordt geschopt en geslagen. De politie onderzoekt het incident. De tweede helft van de wedstrijd tussen USV Hercules en EVV (3-0) is net begonnen als de barman in het paviljoen van sportpark Voordorp een groep mannen in de kantine vraagt naar de QR-code. ,,Er is veel kritiek op sportverenigingen, omdat er vaak niet naar de coronacheck wordt gevraagd, maar wij zijn daar vanaf het begin af aan streng op geweest. Dat is eigenlijk altijd goed gegaan. Als je geen QR-code hebt, mag je binnen wel een drankje halen, maar moet je meteen weer naar buiten. Heb je de QR-code wel, kun je binnen gaan zitten.”

Het groepje mannen en jongens dat zondag aan een tafeltje in de kantine aan de Voorveldselaan gaat zitten, heeft geen QR-code op zak. ,,En dus zei ik: jongens, dan moeten jullie helaas naar buiten. Daar reageerden ze eigenlijk heel prima op. Ze zeiden: oké, we gaan zo. Maar een oudere man was het er toch niet mee eens en werd boos. Voor ik het wist, stond een jongere man op, hij gooide zijn kind nog net niet naar zijn vrouw toe en liep op me af.”

Trekken en duwen

De man probeert de barman, die graag anoniem wil blijven uit angst voor represailles, te slaan. ,,Er stonden nog drie van die grote kerels van het tafeltje op, ze begonnen te trekken en duwen, iemand probeerde me te slaan, maar miste. Ik heb mezelf verdedigd en iemand geraakt, maar ook een barkruk gepakt en daarmee geprobeerd ze bij me vandaan te houden, maar zelfs de ‘Herculanen’ die er tussen sprongen en mij te hulp geschoten, konden ze niet stoppen.”

De barman loopt naar achteren en wordt een hoek in gedreven. ,,Daar struikelde ik over de sporttassen die op de vloer stonden. Toen ik op de grond lag, sloegen en schopten ze op me in.” Een dag later is hij flink beurs. ,,Ik heb er wel wat blauwe plekken aan over gehouden, ja…”

‘Barkrukken in de lucht’

Bestuurslid Richard Jager stond bij de naastgelegen tennisbaan en zag de vechtpartij. ,,Ik heb de aanleiding niet gezien, maar ik zag ineens barkrukken in de lucht en hoorde een hoop geschreeuw. Heel vervelend dat dit is gebeurd. We waren van tevoren bang dat we problemen met die QR-code zouden krijgen, maar dat ging eigenlijk heel goed. Tot nu dus.”

De mannen gingen er na de vechtpartij vandoor. Een omstander had toen al 112 gebeld en de politie kwam kort daarna naar het sportpark. De barman heeft aangifte gedaan. Volgens een politiewoordvoerder wordt de zaak op dit moment onderzocht en zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Kleine kinderen

Volgens voorzitter van USV Hercules, Fons Visser, hangen er buiten het paviljoen camera’s. ,,Binnen niet. We zullen die beelden met de politie bekijken. We bekijken nu zelf of we de groep kennen of dat deze mannen vaker zijn geweest. Wel weten we dat het geen leden van onze club zijn, het waren bezoekers van de wedstrijd. Of het familie van spelers betreft, weten we nog niet.”

Of de mannen een verbod op het betreden van de Utrechtse sportclub krijgen, kan de voorzitter nog niet zeggen. ,,Zover zijn we nog niet. We staan in nauw overleg met de politie en als we weten wie het zijn, zullen we overleggen welke maatregelen we kunnen nemen. Maar laat het duidelijk zijn: dit willen wij als vereniging niet. We doen ons best om de regels na te leven en dan zijn dit de gevolgen. Er lopen hier ook kleine kinderen, we willen niet dat zij dit soort dingen zien.”

De schrik zit er bij de barman een dag na het incident nog flink in. ,,Ja, natuurlijk ben ik geschrokken. Gelukkig schoten veel mensen mij te hulp, maar ik moest daarna wel even bijkomen in de keuken.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Barman Utrechtse voetbalclub mishandeld na ruzie om QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Barman Utrechtse voetbalclub mishandeld na ruzie om QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…