QR Code begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR code Begrippenlijst

Er staan momenteel 11 begrippen in deze lijst
H
Hoe werkt de QR code
De werking van QR codes is vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt om de codes te scannen is een telefoon met een camera en software die QR codes kan lezen. De verzender van het bericht (bijvoorbeeld de fabrikant van het product of de adverteerder) maakt gebruik van een QR code generator. Die zet voor mensen leesbare tekst om in een QR code. De QR code is eigenlijk niets anders dan een opdeling in vierkantjes. Elk vierkantje is gevuld met een kleur (meestal zwart) of blanco (wit) gelaten. Er zit een standaard structuur in de QR afbeelding om de data goed te kunnen verwerken.
Toegevoegd door: Erick
N
NFT (Non-fungible token)?
NFT is een stukje data en dat stukje data kan je toepassen op een afbeelding, video, liedje of kunstwerk. Wat weer op een blockchain geplaatst. Daarmee kan je een afbeelding dus uniekmaken, dat is in het verleden nog nooit geweest.
Toegevoegd door: Roel
Q
QR Code
Een QR code is informatie gestopt in een plaatje wat allemaal vierkantjes heeft. Dat plaatje heeft een QR code, en als mensen die code scannen met bijvoorbeeld hun telefoon, is komt de informatie wat deze code heeft zichtbaar.
Toegevoegd door: Hanneke
QR Code generator
Met een QR Code generator bedoelen wij dat je een QR Code kan maken met een programma, dat programma heet een generator.
Toegevoegd door: Wilma
W
Wat betekend QR code?
QR staat voor Quick Response “snelle reactie”. De QR code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen in de industriële markt, maar is nu erg in opmars om voor meer doeleindes gebruikt te worden.
Toegevoegd door: Erick
Wat betekent QR code
QR staat voor Quick Response “snelle reactie”. De QR code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen in de industriële markt, maar is nu erg in opmars om voor meer doeleindes gebruikt te worden. Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. Het bedrijf Denso-Wave besloot zijn patentrecht niet uit te oefenen. Dit betekent dat QR-codes vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen.
Toegevoegd door: Roel
Wat is een fieldlab
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ze vormen ook een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen. Daarnaast versterken ze verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek Smart Industry thema. Momenteel zijn 45 Smart Industry Fieldlabs actief. Voor nieuwe Smart Industry Fieldlabs is een aanvraagprocedure ontwikkeld met criteria als een radicale-innovatiedoelstelling, een programma van minstens drie jaar met een programmacoördinator en een aantal projecten met diverse private en publieke partners, inclusief financiering en afstemming met andere Fieldlabs.
Toegevoegd door: Henry
Wat is een QR Code generator
Dat is een programma waar men QR codes mee kunt maken.
Toegevoegd door: Willem
Wat is een QR code?
QR staat voor Quick Respons en is een barcode die ingescand kan worden met bijvoorbeeld de camera van je mobiele telefoon. De QR code kan gebruikt worden voor het verwijzen naar een website waar bijvoorbeeld een actiepagina aan gekoppeld is maar ook voor andere doeleindes. De gebruiker start zijn QR reader software op zijn mobiele telefoon en richt met de camera van zijn telefoon op de QR-code tot die volledig in beeld is. In sommige gevallen moet men een foto maken van de QR code (het plaatje) en in andere gevallen detecteert de software automatisch de QR code. De software registreert automatisch de inhoud van de QR-code.
Toegevoegd door: Peter
Wat kan een QR code?
QR codes kunnen e-mailadressen, sms berichten, telefoonnummers, teksten (maximaal 7089 tekens), website adressen bevatten. Je kan ook hier gratis een eigen QR code maken. Op dit moment worden er mogelijkheden onderzocht voor video, audio en beeldmateriaal.
Toegevoegd door: Peter
Wie is Denso?
Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een tweedimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. Het bedrijf Denso-Wave besloot zijn patentrecht niet uit te oefenen. Dit betekent dat QR-codes vrij gegenereerd kunnen worden door iedereen.
Toegevoegd door: Denso


Voeg een begrip toe

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Menu