Belgisch schoenenmerk Komrads biedt transparantie met Bcome middels QR-codes

Belgisch schoenenmerk Komrads biedt transparantie met Bcome middels QR-codes

Bcome, een internationaal duurzaamheidsplatform, wordt ingezet door het Belgische schoenenmerk Komrads om een verantwoorde, ethische en transparante supply chain te ondersteunen, luidt het persbericht van het schoenenmerk.

Bcome werkt met QR-codes. Via een QR-code krijgt de consument toegang tot het rapport van de schoen, zo is te lezen. In het rapport zijn scores op verschillende aspecten te lezen, waaronder transparantie, mens, natuur en de mate van circulariteit. Deze dienst zou alleen geleverd worden voor de APL-sneakers.

Mark Van de Velde en Greet Goegebuer, oprichters van Komrads, zegt in het persbericht: “Bcome biedt ons de kans om de processen van onze sneakers te traceren, te meten en te evalueren. Met alle bekende gegevens kunnen we elke stap in onze productieketen verbeteren en de kwaliteit van de producten optimaliseren. Bovendien willen we dit vooral op een hele transparante manier doen.”

Van de Velde en Goegebuer moedigen consumenten aan om winkels en merken bewuster te maken van een ethische en eerlijke productie door de vraag ‘Who made my shoes?’ te stellen. Het duo zegt hiermee de druk te verhogen om arbeiders te voorzien van betere arbeidsomstandigheden, zo staat in het persbericht. Komrads bracht – naar eigen zeggen – als eerste een sneaker gemaakt van appels, Komrads APL, op de markt. De APL-sneakers zouden gemaakt zijn uit honderd procent hergebruikte en gerecyclede materialen als ecologische appelleer, gerecycled rubber, hergebruikte petflessen en katoen, zo is te lezen. De schoenen zijn verkrijgbaar via de website voor 139 euro. De APL-sneakers zijn verkrijgbaar in de maten 36 tot en met 42.

Reageer of discussieer mee

Vond u Belgisch schoenenmerk Komrads biedt transparantie met Bcome middels QR-codes nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Belgisch schoenenmerk Komrads biedt transparantie met Bcome middels QR-codes” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…