Bij geen controle QR-code, dreigt sluiting

Bij geen controle QR-code, dreigt sluiting

Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, ziet bij het niet controleren van de coronapas door horecagelegenheden geen andere optie dan sluiting. Volgens Scholten heeft Ferd Grapperhaus, minister van Veiligheid en Justitie, donderdag in een brief aan de burgemeesters laten weten dat de controle op de pas beter moet.

Strikter

“Je ziet in heel Nederland dat de wil om echt strikter te controleren wat wegebt. Vandaar de brief van de minister om de handhaving wat aan te scherpen”, zegt Scholten.

Excessen

Scholten laat weten eerst te gaan reageren op excessen. Er gaat niet bij iedere horecazaak een handhaver langs. “Maar als we echt merken dat horecaondernemers niet willen controleren dan heb ik, ook met de brief van de minister, geen andere keus om te zeggen dat we de horecagelegenheid gaan sluiten”, concludeert Scholten.

QR-code

“Wat betreft Venlo is de algehele indruk prima. Wij zijn zeer tevreden over de medewerking die door de ondernemers wordt verleend.” Volgens Scholten zijn in zijn gemeente de horecazaken afgelopen weken steekproefsgewijs gecontroleerd door handhavers. Dat was met name op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen in de horeca. “Dan zie je toch dat heel veel horecagelegenheden het fantastisch doen. Ook in zaken waar mensen heel dicht op elkaar staan wordt heel goed en indringend gecontroleerd. Er komen alleen mensen met een QR-code binnen”, zegt Scholten.

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu