Bij negen Tilburgse kroegen op stap zonder de anderhalve meter

Bij negen Tilburgse kroegen op stap zonder de anderhalve meter

Steeds meer Tilburgse kroegen sluiten zich aan bij de groep waarbij mensen naar binnen mogen met ’testen voor toegang’. Afgelopen weekend waren dit alleen Café Philip en De Baret, komend weekend komen er daar nog een hoop bij. “Het kan best weer gekkenhuis worden, maar we zijn erop voorbereid”, vertelt de eigenaar van Feestcafé de Prins, Rick Broers. Aankomend weekend gaan er negen kroegen in Tilburg open met ’testen voor toegang’. Aan de deur zullen feestgangers de QR-code uit hun CoronaCheck-app moeten laten zien, waarmee ze naar binnen mogen. Binnen hoeven ze zich dan niet meer aan de 1,5-meter maatregel te houden. In Feestcafé de Prins kunnen ze niet wachten. “Het systeem werkt super makkelijk”, vertelt eigenaar Rick.

Eerst twee, nu negen

Vorig weekend gingen Café Philip en Café de Baret al van start met deze manier van bezoekers toelaten. Nu gaat onder andere ook het café van Rick Broers weer open zonder coronamaatregelen. “Onze kroeg en ons businessmodel zijn niet ingericht op met 1,5-meterfeesten”, legt Rick uit. “Omdat het nu zo snel gaat met vaccineren, denken we dat we toch dat we wel die stap kunnen maken.”

De kroegen die dit weekend open gaan zijn de volgende:

Café de Baret (Piusplein)
Café Philip (Korte Heuvel)
Studio (Korte Heuvel)
Polly Maggoo (Korte Heuvel)
Bar le Clochard (Korte Heuvel)
Live (Korte Heuvel)
Feestcafé de Prins (Paleisring)
De Boekanier (Stadhuisstraat)
Café Peanuts (Stadhuisstraat)

Bij andere kroegen mag je ook naar binnen, maar daar moet je je nog wel aan de coronamaatregelen houden.

Chaos in de stad

Vorig weekend moest de politie eraan te pas komen omdat er mensen in verdrukking kwamen in de wachtrij bij Café Philip. Rick denkt dat het dit weekend misschien nog wel drukker zal worden: “Er zijn een hoop mensen die niet getest zijn en die zagen vorig weekend wel de foto’s en video’s voorbij komen. Die zullen nu ook wel willen feesten.”

“De echte gekte zal denk ik wel losbarsten, maar daar zullen we goed mee om moeten gaan met bijvoorbeeld je wachtrij goed beheersen. Maar als die een paar honderd meter is, is het ook lastig om in de gaten te houden”, lacht Rick. Toch hoopt de café-eigenaar wel op wat meer toezicht van de politie. “Ik ga er wel vanuit dat ze er nu rekening mee houden en dat het goed geregeld is.”

Testen voor toegang

Wanneer een kroeg of café open gaat met testen voor toegang moet je een negatieve test hebben, volledig gevaccineerd zijn óf de afgelopen zes maanden corona gehad hebben. Dit kun je dan aan de deur bewijzen met de CoronaCheck-app. Wanneer je binnen bent hoef je je dan niet meer aan de 1,5-metermaatregel te houden.

Reageer of discussieer mee

Vond u Bij negen Tilburgse kroegen op stap zonder de anderhalve meter nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Bij negen Tilburgse kroegen op stap zonder de anderhalve meter” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…