Bijzondere toepassingen van de QR-code

Bijzondere toepassingen van de QR-code

Een QR-code kan deze hoeveelheid gegevens gemakkelijk weergeven op een leesbare en betrouwbare manier. De QR-code kan ook andere informatie bevatten, zoals een hoeveelheid, een bericht en andere velden. Met een mobiele telefoon is het een handige manier om dit soort gegevens door te geven. Je hoeft alleen een QR-code met een BTC-adres te weergeven voor de persoon die betaalt. Deze persoon scant de code in een Bitcoin-wallet en hoeft alleen maar op verzenden te drukken om geld over te maken.

Ook als je een paper wallet maakt, krijg je twee QR-codes, die je uit kan printen. Let op: de onderstaande wallet is aangemaakt als voorbeeld en dus niet in gebruik!

  • In Las Vegas accepteren danseressen in stripclubs Bitcoin via een QR-tattoo (bron)
  • Het Japanse bedrijf Ishinokoe maakt QR-codes voor op grafstenen. Mensen die de code scannen krijgen dan bijvoorbeeld foto’s of zelfs een boodschap van de overledene te zien.
  • Diereneigenaren hangen aan de halsband van hun huisdier een QR-code. Als je deze scant krijg je direct alle contactinformatie van de eigenaren te zien.
  • Heineken heeft een QR-festival gehouden. Bezoekers droegen een QR-code op hun kleding (of andere plekken). Als deze werd gescand, kwam er een persoonlijke boodschap tevoorschijn

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

5 coole manieren om een gegraveerde QR-code op materialen te gebruiken

Corona blijft rol spelen in stembureaus: kuchschermen, mondkapjes en desinfectiepalen bepalen het beeld

Rutte doet oproep tot verbroedering: ‘Laten we als land weer naast elkaar gaan staan’

Engeland schaft thuisisolatie af voor mensen met corona

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu
Mobiele versie afsluiten