Binnenstad Breda bruist weer wat meer: ‘Heerlijk, dit heb ik zo gemist’

Binnenstad Breda bruist weer wat meer: ‘Heerlijk, dit heb ik zo gemist’

BREDA – De Bredase binnenstad had zaterdagavond weer een deel van de ouderwetse sfeer terug. De cafés en restaurants waren weer open en daar kwamen flink wat bezoekers op af. Er waren nog restricties, zoals de QR-code, afstand en de vroege sluiting, maar er klonk in ieder geval gelach en muziek.

Bezoekers aan de bar en aan de tafels in café De Bommel in de Halstraat. The Beatles die het uitgelaten gesprek van de gasten omlijstten. Of het nooit was weggeweest. Iedereen, ook de fotograaf en de verslaggever, kreeg door bedrijfsleider Jan-Kees van der Kluft na de QR-check een tafeltje toegewezen. ,,De mensen weten het, dus niemand die er moeilijk over doet’’, zegt hij.

Aan een van de tafels zit een Bredaas stel een potje te kaarten. ,,Het is vreemd na zo’n lange tijd, en tegelijkertijd ook weer vertrouwd’’, zegt Arjan Gubbels. ,,We kwamen hier vóór corona ook vaak. Fijn zo hoor, in een van Bredaas mooiste cafés. Spelletje doen, lekker biertje erbij. Het gevoel van vroeger, en van vrijheid, is dan al snel weer terug.’’

Vrolijk hossen

Tussen De Bommel en ‘overbuurman’ Het Zwarte Schaap staan als vanouds veel mensen buiten, drankje in de hand, ongedwongen kletsend. Even verderop, op de Grote Markt, zitten de terrassen halfvol. Zelfs met de terrasverwarmers uit. De restaurants draaien ook goed, aan de drukte te zien. Een kroeg elders in de binnenstad is helemaal vol. Er wordt vrolijk gehost op volksmuziek, de ramen zijn beslagen, QR-codes en mondkapjes horen er deze avond niet bij.

Een vrolijke boel ook bij het T-huis in het Valkenberg. Waar ze wekenlang alleen een loketje buiten hadden voor afhaal, lopen de medewerkers nu af en aan tussen de keuken, de bar en de gasten aan de tafeltjes binnen en buiten. De zussen Saskia van Steen en Monique den Exter zijn eindelijk weer eens samen uit. ,,Heerlijk, dit heb ik zo gemist’’, verzucht Van Steen, ,,zo fijn dat we weer lekker voorzien worden van lekker eten en een drankje.’’ ,,Je draaide veel te lang in je eigen kringetje rond, en dat kringetje werd ook steeds kleiner’’, zegt Den Exter. ,,Dit is vooral zo fijn omdat iedereen vrolijk is. En je hoort weer eens wat andere muziek dan wat je zelf draait’’, lacht ze.

Reageer of discussieer mee

Vond u Binnenstad Breda bruist weer wat meer: ‘Heerlijk, dit heb ik zo gemist’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Binnenstad Breda bruist weer wat meer: ‘Heerlijk, dit heb ik zo gemist’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…