Bit my money, wat is dat nu weer?

Bit my money, wat is dat nu weer?

Bit my Money is een app waar je heel eenvoudig en makkelijk bitcoins, litecoins en Ethereum kunt kopen. Ja, drie coins die op dit moment het aantrekkelijkst zijn.

Wat zijn bitcoins?

Bitcoin (afgekort BTC) is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel (als systeem wordt Bitcoin met een hoofdletter geschreven, als munteenheid vaak met een kleine letter). Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon. Deze transacties worden geverifieerd via netwerk nodes door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database, gekend als een blockchain, waar gemiddeld eens in de 10 minuten een blok aan wordt toegevoegd.

Het concept van een blockchain is voor het eerst in 1998 beschreven door Wei Dai op de cypherpunks-mailinglist, en in 2009 geïmplementeerd als opensourcesoftware onder de naam Bitcoin door Satoshi Nakamoto (pseudoniem van een onbekende persoon of groep). Satoshi (afgekort sat) werd later ook de naam van de kleinste rekeneenheid van bitcoin: 1 satoshi = 1/100.000.000 bitcoin (één honderdmiljoenste van één bitcoin) of 0,01 microbitcoin.

Bron: Wikipedia

Wat is litecoin?

Litecoin (symbool: Ł; meervoud Litecoin) is een cryptovaluta, en tevens de naam van de opensourcesoftware die uitgebracht is onder de MIT/X11-licentie. Het is gebaseerd op de blockchain-technologie, waar de bitcoin ook op is gebouwd.

De creatie en transacties van Litecoin zijn gebaseerd op een opensourceprotocol en worden niet gereguleerd door enig centraal gezag. Litecoin is gemaakt met de intentie om het concept van bitcoin te verbeteren, waarbij enkele technische verschillen een rol spelen. Deze verschillen betreffen onder meer de algoritmische functie (Scrypt versus SHA-256 bij bitcoin), een hoger maximaal aantal coins, snellere bevestigingstijden en andere adressen. Vanwege de gedeelde broncode met bitcoin, wordt de ontwikkeling en blijvende decentralisatie van bitcoin gesteund door het Litecoin Project.

Sinds november 2013 wordt Litecoin vaak in de media genoemd. Zo zijn er al artikelen verschenen in The Wall Street Journal, CNBC en de New York Times waarin wordt gespeculeerd over de Litecoin als alternatief voor bitcoin. Op 28 november 2013 was 1 LTC ongeveer 35 euro waard. Op 27 maart 2019 was 1 LTC ongeveer 54 euro waard met een marktkapitalisatie van 3.22 miljard euro. Elke Litecoin kan worden verdeeld in 100.000.000 kleinere eenheden.

Bron: Wikipedia

Wat is Ethereum

Ethereum is een opensourceplatform en miningnetwerk voor diverse cryptovaluta waaronder de ether. Dit decentraal netwerk is gebaseerd op het blockchain-concept. Het miningnetwerk is ontwikkeld om het gebruik van ASICs tegen te gaan doordat minen veel geheugen vergt. Dit werd gedaan om centralisatie van het minen tegen te gaan (zodat iemand het miningnetwerk niet kan overnemen).

Er is één blockchain waarin zowel de transacties in de eigen cryptovaluta ether worden vastgelegd, als die van honderden andere cryptovaluta en tokens. Deze blockchain kan ook het verloop van andere data bijhouden en bevat daarnaast smart contracts, die een transactie mogelijk maken, bevestigen en onomkeerbaar maken. Bij een meerderheid van de initial coin offerings (ICO’s) wordt gebruik gemaakt van de blockchain van Ethereum.

Ethereum werd in 2013 mede door Vitalik Buterin ontwikkeld en opgezet. De ‘ether’ is de betaaleenheid in het platform, vergelijkbaar met de bitcoin. Sinds mei 2016 steeg de koers van de ether van circa 8 euro naar 1000 euro. Samen met de bitcoin en andere virtuele munten kende de ether een sterke koersstijging in 2020/2021 en staat hij ruim boven de $1500,- dollar. Op 2 april 2021 werd voor het eerst de $2.000,- bereikt en verbroken.

Bron: Wikipedia

Nu weet je wat bitcoins, litecoins en Ethereum zijn. Via de app van Bit my Money hou je statistieken bij en koop je dus eenvoudig de coins via iDEAL, creditcard en of overboeking.

 

Reageer of discussieer mee

Vond u Bit my money, wat is dat nu weer? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Bit my money, wat is dat nu weer?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…