Boos je ledenpas verscheuren óf de QR-code lachend tonen

Boos je ledenpas verscheuren óf de QR-code lachend tonen

Repeteren met het koor, improviseren in het theater en spelen met de muziekvereniging kan sinds afgelopen weekend alleen mét coronapas. Een maatregel die het ene gezelschap zonder morren in Oost-Nederland accepteert terwijl het andere koor recht in het hart wordt geraakt. ,,Het ging hard met de afmeldingen.”

Acute opzeggingen van het lidmaatschap: voor Karen Peterson, eigenaar van het Pop & Rock Koor, was het plots dagelijkse kost. Afgelopen week ontving ze liefst vier á vijf afmeldingen per dag. ,,Deze leden zijn boos en gefrustreerd over de nieuwe maatregelen en dan moet iets of iemand het ontgelden”, constateert ze somber.

Deze dreun zag Petersen niet aankomen. ,,Als ik met afscheidnemende leden praat, merk ik dat ’t voor hen allemaal te hoog is opgelopen. Ze voelen zich gedwongen. Tijdens zo’n gesprek ga ik niet zozeer mijn eigen visie naar voren brengen, maar ik geef wel aan dat het besluit mij verdrietig maakt.”

Nieuwe start

Praktische problemen tijdens de repetities levert het voor de Pop & Rock koren, gevestigd in onder meer Apeldoorn, Harderwijk, Nijkerk, Zeewolde en Zwolle, nog niet op. ,,Het raakt ons vooral emotioneel dat we leden kwijtraken. In september dachten we een nieuwe start te kunnen maken, maar het begint allemaal weer opnieuw.”

Stekker eruit

Bij Muzehof, het centrum voor kunsten in Zutphen en Lochem, trekt het Zutphens Zingt Wereld Koor de stekker er zelfs helemaal uit. ,,Ze zijn even gestopt, dat is spijtig”, laat Muzehof-directeur Lisette Lagerweij weten. ,,Ze willen iedereen toegang geven en dat kan nu niet. Dat is gewoon even niet anders.”

Het besluit van dit koor is volgens Lagerweij niet illustratief voor de denk- en handelswijze van de andere muziek- en kunstgroepen. ,,Wij bieden onderdak aan 30 tot 40 zzp’ers die lessen, cursussen en workshops geven. De ene docent heeft er geen enkele moeite mee om de QR-code te controleren, de ander misschien iets meer. Maar in de regel gaan de lessen hier allemaal gewoon door en ervaar ik weinig problemen.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Boos je ledenpas verscheuren óf de QR-code lachend tonen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Boos je ledenpas verscheuren óf de QR-code lachend tonen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…