Boos je ledenpas verscheuren óf de QR-code lachend tonen

Boos je ledenpas verscheuren óf de QR-code lachend tonen

Repeteren met het koor, improviseren in het theater en spelen met de muziekvereniging kan sinds afgelopen weekend alleen mét coronapas. Een maatregel die het ene gezelschap zonder morren in Oost-Nederland accepteert terwijl het andere koor recht in het hart wordt geraakt. ,,Het ging hard met de afmeldingen.”

Acute opzeggingen van het lidmaatschap: voor Karen Peterson, eigenaar van het Pop & Rock Koor, was het plots dagelijkse kost. Afgelopen week ontving ze liefst vier á vijf afmeldingen per dag. ,,Deze leden zijn boos en gefrustreerd over de nieuwe maatregelen en dan moet iets of iemand het ontgelden”, constateert ze somber.

Deze dreun zag Petersen niet aankomen. ,,Als ik met afscheidnemende leden praat, merk ik dat ‘t voor hen allemaal te hoog is opgelopen. Ze voelen zich gedwongen. Tijdens zo’n gesprek ga ik niet zozeer mijn eigen visie naar voren brengen, maar ik geef wel aan dat het besluit mij verdrietig maakt.”

Nieuwe start

Praktische problemen tijdens de repetities levert het voor de Pop & Rock koren, gevestigd in onder meer Apeldoorn, Harderwijk, Nijkerk, Zeewolde en Zwolle, nog niet op. ,,Het raakt ons vooral emotioneel dat we leden kwijtraken. In september dachten we een nieuwe start te kunnen maken, maar het begint allemaal weer opnieuw.”

Stekker eruit

Bij Muzehof, het centrum voor kunsten in Zutphen en Lochem, trekt het Zutphens Zingt Wereld Koor de stekker er zelfs helemaal uit. ,,Ze zijn even gestopt, dat is spijtig”, laat Muzehof-directeur Lisette Lagerweij weten. ,,Ze willen iedereen toegang geven en dat kan nu niet. Dat is gewoon even niet anders.”

Het besluit van dit koor is volgens Lagerweij niet illustratief voor de denk- en handelswijze van de andere muziek- en kunstgroepen. ,,Wij bieden onderdak aan 30 tot 40 zzp’ers die lessen, cursussen en workshops geven. De ene docent heeft er geen enkele moeite mee om de QR-code te controleren, de ander misschien iets meer. Maar in de regel gaan de lessen hier allemaal gewoon door en ervaar ik weinig problemen.”

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu