Bruls tegen sportclubs: kantines moeten QR-code beter handhaven

Bruls tegen sportclubs: kantines moeten QR-code beter handhaven

De naleving van de coronacontrole in sportkantines moet beter, zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. Dat 36 procent van de beheerders van sportkantines zegt te controleren op de QR-code en een identiteitsbewijs is volgens hem veel te weinig. Bruls reageert donderdag op een onderzoek dat de NOS heeft laten doen, waaruit blijkt dat er in de kantines van amateursportclubs vaak niet wordt gecontroleerd. In cafés en restaurants is de controle wisselend. In theaters, bioscopen, concertzalen en stadions wordt vaak wel om de veelbesproken code gevraagd. Voor een groen vinkje is vaccinatie of een recente rest vereist.

Volgens Bruls zien de voorzitters van de veiligheidsregio’s dat de meeste ondernemers het goed doen. „Aangezien het onderzoek aantoont dat een meerderheid van de Nederlanders met een coronatoegangsbewijs positieve ervaringen heeft én de controle een relatief kleine moeite blijkt te zijn, roep ik beheerders van sportkantines op het bewijs toch écht te handhaven. Als de besmettingen blijven stijgen en de maatregelen weer aangescherpt moeten worden, wordt niemand blij”, aldus de beraadsvoorzitter.

Boete of sluiting

Bruls wijst erop dat het niet naleven van de toegangsregels ondernemers een boete kan opleveren of sluiting van de zaak. Dat is sinds de regels gelden ook een paar keer gebeurd, zoals bij vegarestaurant Waku Waku in Utrecht. „We willen niet terug naar de oude coronamaatregelen, toen kantines en horeca helemaal gesloten waren of open met beperkingen.”

Koninklijke Nederlandse Horeca (KHN) zegt vooral tevredenheid te zien bij bijvoorbeeld gemeenten en handhavers over hoe de horeca met de coronacontroles omgaat. „Wij krijgen geen signalen dat het niet goed zou gaan”, aldus KHN-voorzitter Robèr Willemsen. Willemsen ziet ook dat horeca en klanten minder tegen de coronapas gekant zijn dan voor de invoering ervan. Hij denkt dat het draagvlak groter wordt als de verplichte sluiting om middernacht wordt opgeheven.

Reageer of discussieer mee

Vond u Bruls tegen sportclubs: kantines moeten QR-code beter handhaven nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Bruls tegen sportclubs: kantines moeten QR-code beter handhaven” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…