Burgemeesters positief over polsbandje voor QR-code

Burgemeesters positief over polsbandje voor QR-code

De burgemeesters van het Veiligheidsberaad zijn positief over de experimenten die afgelopen weekeinde in enkele gemeenten werden gehouden met polsbandjes, waarmee mensen na eenmalige vertoning van een coronatoegangsbewijs (CTB) toegang konden krijgen tot de horeca. Het kabinet ziet er ook wel wat in, maar wil dan wel regels opstellen zodat een dergelijk systeem overal hetzelfde werkt en ook te handhaven is.

De voorzitters van de veiligheidsregio’s, die samen het Veiligheidsberaad vormen, overlegden dinsdag met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over het eerste weekend waarin met het CTB werd gewerkt. In principe moet iedere bezoeker die bijvoorbeeld een kroeg of restaurant in wil, worden gecontroleerd of ze een geldige QR-code hebben in de CoronaCheck-app. Die code betekent dat je gevaccineerd bent, recent negatief getest of een coronabesmetting hebt doorgemaakt in de laatste zes maanden.

Veel horecaondernemers waren niet te spreken over de invoering van de coronapas. Het zou te veel tijd kosten en zij vinden het niet hun taak om als handhaver op te treden. In Breda en Alkmaar was afgelopen weekeinde een alternatief bedacht: mensen konden bij een controlepunt in de stad hun QR-code laten scannen, waarna ze een polsbandje kregen. Daarmee konden ze vervolgens horecagelegenheden in, zonder dat die ondernemers elke keer hun code moest scannen. In Alkmaar was er ook een watervaste stempel als alternatief voor een bandje.

Andere burgemeesters hebben ook wel oren naar zo’n systeem, bleek tijdens het Veiligheidsberaad. Het ministerie wil woensdag met meer informatie komen over hoe zo’n systeem er dan uit moet zien. Er moet dan bijvoorbeeld voor elke dag een andere kleur bandje komen, aangezien een negatieve test maar 24 uur geldig is. Ook moet het alsnog mogelijk zijn om steekproefsgewijs controles uit te voeren.

Reageer of discussieer mee

Vond u Burgemeesters positief over polsbandje voor QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Burgemeesters positief over polsbandje voor QR-code” mag u delen met anderen 😉

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Ik moet zeggen dat het wennen is. Gisteren bijvoorbeeld naar de MC geweest, lekker rustig aan de balie. De drive was heel erg druk, echt een lange rij. Nu met die Corona Check App, en dan de QR-code in de App, werkt perfect niets te klagen!

    Dus als mensen zich niet willen laten vaccineren, hebben de mensen die wel verstandig zijn genoeg ruimte in de restaurants en uitgaansleven.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…