Check – Nee, QR-codescanners op bankautomaten controleren jouw vaccinatiestatus niet

Check – Nee, QR-codescanners op bankautomaten controleren jouw vaccinatiestatus niet

Op Twitter en in verschillende Facebookgroepen gaat een foto rond van een vermeende Brusselse bankautomaat met QR-codescanner. In het bericht wordt beweerd dat ook banken voortaan het Covid Safe Ticket of de Europese Green Pass vragen voor je geld kan afhalen. Dat klopt niet. Het QR-systeem bestaat al langer om via je bankapp contactloos geld af te halen. Het is bovendien niet eens duidelijk of het wel om een foto van een bankautomaat gaat.

“Digitale controle over jou als burger en jouw geld”, schrijft een Twitteraar bij de foto van een bankautomaat die in Brussel zou staan. Onder de gleuf waar je bankkaart normaal gezien in moet, is ook een scanner te zien, daarboven de woorden “QR code”. Al meer dan honderd keer werd de originele tweet gedeeld. De foto gaat ook Europa rond. Verschillende Italiaanse Twitteraars hebben het over het prototype van een nieuwe bankautomaat die de green pass, het digitaal Europees coronacertificaat, zou controleren. Het Italiaanse magazine Giornalettismo kon die bewering in een factcheck al ontkrachten en stelt zelfs dat het niet om een bankautomaat, maar een betaalautomaat aan tankstations gaat.

Onze redactie kan niet met zekerheid zeggen dat het om een betaalterminal gaat, dan wel om een bankautomaat die bovendien nog eens in Brussel zou staan. Het beeld dat op het internet rondgaat, lijkt evenwel zeer sterk op een nieuw model betaalterminal dat het Italiaans petroleumbedrijf Eni in mei introduceerde.

Reageer of discussieer mee

Vond u Check – Nee, QR-codescanners op bankautomaten controleren jouw vaccinatiestatus niet nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Check – Nee, QR-codescanners op bankautomaten controleren jouw vaccinatiestatus niet” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…