Corona gehad, gevaccineerd en tóch een gratis test

Corona gehad, gevaccineerd en tóch een gratis test

NIJMEGEN – Het is een bescheiden gebouwtje midden in een woonwijk in Nijmegen-Oost. Hier gebeurt het dus. Hier moet zo’n beetje iedereen naartoe die graag op vakantie wil naar het buitenland, maar nog niet dubbel is gevaccineerd of corona heeft gehad en dus een testbewijs nodig heeft. Gratis. Ook voor de kinderen.

Bij de Testen voor je reis-testlocatie in de Nijmeegse Tooropstraat is het een komen en gaan van mensen die zich laten testen. Om de paar minuten arriveert een nieuwe klant.

Een van hen is Jaka. Deze 30-jarige Nijmegenaar pakt over enkele dagen het vliegtuig naar Slovenië. ,,Eindelijk weer op familiebezoek. Dat was anderhalf jaar niet mogelijk.” Het regelen van een PCR-test vond Jaka een fluitje van een cent. ,,Eerst zoek je op internet op wat de regels zijn in het land waar je naartoe wilt en dan maak je een afspraak. Ze adviseren dit pas vijf dagen voor vertrek te doen, maar dat is volgens mij omdat je dan zo dicht mogelijk bij huis kunt testen.”

Testlocaties testen voor toegang

Op de site van de rijksoverheid staat inderdaad dat dit wordt geadviseerd, omdat er nog steeds nieuwe testlocaties bijkomen. Kon je in Nijmegen tot dinsdag alleen terecht op de Tooropstraat voor een gratis test, inmiddels kan het ook in de Fuchsiastraat. In Cuijk kun je naar de reguliere GGD-testlocatie. Maar woon je in Druten, dan moet je vooralsnog best een stukje rijden: naar Nijmegen of Tiel. Heel veel vakantieteststraten zijn er vooralsnog niet.

Ook de 19-jarige Annabel meldt zich voor een test. Samen met een vriendin gaat ze een weekje onbezorgd genieten van het uitgaansleven op het Spaanse Mallorca. ,,Het is daar nu code geel, dus de horeca is weer open”, zegt ze enthousiast. ,,Ik heb 160 dagen geleden corona gehad én ik ben een keer gevaccineerd. Ik hoef me dus niet te laten testen voor een reiscertificaat, maar ik wil het risico niet lopen dat ik op het vliegveld te horen krijg dat er toch iets niet klopt. En het is nu gratis, dus waarom niet?”

De testpost aan de Tooropstraat wordt gerund door Lisa, Venna en Iris. Wachten op je beurt kan in een bescheiden hal en binnen staat niet veel meer dan een met plexiglas afgeschermde balie met daarop een laptop. Na aanmelden ga je een kamertje in, voor het welbekende wattenstaafje.

Voorheen was deze locatie een commerciële testpost die vooral werd gebruikt door zakelijke klanten. Echt druk was het er al even niet meer. ,,Maar nu we hier sinds 1 juli ook gratis testen voor reizigers afnemen is dat wel veranderd.”

Veel vragen van klanten krijgen de drie niet. En als er al een wordt gesteld, is het vaak een ‘zekerheidsvraag’ zoals Lisa het noemt. ,,Zo van ‘Je kunt hier toch echt mee reizen hè?’ Mensen willen voor zijn dat ze toch worden geweigerd.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Corona gehad, gevaccineerd en tóch een gratis test nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Corona gehad, gevaccineerd en tóch een gratis test” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…