Corona moet straks weer onder ondernemersrisico vallen

Corona moet straks weer onder ondernemersrisico vallen

Het kabinet hoopt op een terugkeer naar de economie zoals we die voor de pandemie kenden en wil dat corona weer onderdeel wordt van het risico voor ondernemers. Dat schrijft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Iedereen moet met corona leren leven en dat betekent dat de huidige steunpakketten op de lange termijn niet houdbaar zijn, schrijft Kuipers. Het kabinet wil terugkeren naar een “reguliere economische dynamiek waarbij corona goeddeels onderdeel wordt van het gewone ondernemersrisico”.

Het was al bekend dat het kabinet de steunregelingen anders wil inrichten. Momenteel kunnen bedrijven loonsteun en een tegemoetkoming in de vaste lasten krijgen als ze door de coronamaatregelen een stuk minder omzet draaien dan gebruikelijk.

De steunpakketten werken verstorend, geeft het kabinet toe. Zo zorgt de loonsteun ervoor dat werknemers in dienst blijven in sectoren die met grote problemen kampen, terwijl in andere sectoren een grote behoefte is aan arbeidskrachten. Bovendien constateert het kabinet dat het geld “niet altijd op de juiste plekken” terechtkomt.

Uiterlijk eind maart komt het kabinet daarom met een brief waarin staat of en hoe de coronasteun op de lange termijn moet worden vormgegeven. Hierover overleggen de betrokken ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën nog. Het vorige kabinet zei in december daarbij een balans te zoeken tussen overheidssteun enerzijds en ondernemersrisico anderzijds.

Reageer of discussieer mee

Vond u Corona moet straks weer onder ondernemersrisico vallen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Corona moet straks weer onder ondernemersrisico vallen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…