Coronacertificaat voortaan verplicht om op reis te kunnen gaan, maar niemand kan het controleren

Coronacertificaat voortaan verplicht om op reis te kunnen gaan, maar niemand kan het controleren

Het coronacertificaat was een goed inititief. Maar nu het van kracht gaat, botsten de verschillende landen op een reeks praktische problemen. Lees: het systeem staat verre van op punt. En dus zullen luchtvaartmaatschappijen voorlopig enkel controleren of de QR-code wel geldig is.
Door corona worden donderdag op Brusselse Airlines ‘maar’ 20.000 vertrekkende passagiers verwacht. Dat is weinig voor het begin van de zomervakantie. Maar het zal er wel voor zorgen dat er geen extra wachttijden zullen zijn aan de balies van de luchtvaartmaatschappijen waar ze het coronacertificaat moeten controleren.

Het plan van Europa zag er nochtans veelbelovend uit. De luchtvaartmaatschappijen moesten vanaf 1 juli gewoon de QR-code van het certificaat scannen. Groen was in orde, rood zou betekenen dat er een probleem was. Dat de code vals was bijvoorbeeld.

“Maar nu het zo ver is, merkt iedereen dat we er niet klaar voor zijn. Het systeem staat niet op punt. Want we gaan doen is de QR-code controleren. Is die in orde zal de baliemedewerker vragen of de passagier op de hoogte is van de geldende regels in het land van bestemming. Is dat het geval, is het voor ons in orde en kan hij/zij vertrekken”, zegt Piet Demeyere van TUI.

Het probleem is dat het ene land bijvoorbeeld een wachtperiode na de vaccins eist van twee weken, andere van drie weken. Het is de verantwoordelijkheid van de passagier om dat te controleren en na te leven.

“Want het grote probleem is dat wij op basis van dat certificaat niet kunnen zien of het om een negatieve PCR-test gaat, of de passagier volledig gevaccineerd is en ook de wachtperiode heeft doorlopen, of hij/zij recent van corona herstelde en anti-stoffen heeft. Het enige wat wij zien is of de QR-code geldig is of niet. En dus zullen we toch ook visueel blijven controleren. En hopen dat we zo snel mogelijk een oplossing vinden met de overheid. Want die visuele controle is uiteraard tijdrovend”, zegt Maaike Andries van Brussels Airlines.

Hoe snel het systeem op punt kan worden gesteld, weet niemand. Maar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laat alvast weten dat er vrijdag overleg is met Brussels Airport, met de crisiscel van Binnenlandse Zaken en met de federale politie.

Reageer of discussieer mee

Vond u Coronacertificaat voortaan verplicht om op reis te kunnen gaan, maar niemand kan het controleren nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Coronacertificaat voortaan verplicht om op reis te kunnen gaan, maar niemand kan het controleren” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…