Coronapas korter geldig, behalve na boosterprik

Coronapas korter geldig, behalve na boosterprik

Het coronatoegangsbewijs (QR-code) is vanaf februari na de tweede prik 270 dagen geldig. Voor wie een herstelbewijs van corona heeft, geldt dat de coronapas nog maar 180 dagen geldig is. Dat meldt coronaminister Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. De eerste twee prikken en het herstelbewijs krijgen dus een ‘houdbaarheidsdatum’. Deze beperkte houdbaarheid geldt niet voor wie een boosterpik heeft gehad. Na een boostervaccinatie is het coronabewijs onbeperkt geldig.

De vorige minister van Volksgezondheid, De Jonge, kondigde de beperkte houdbaarheid van het vaccinatiebewijs in december al aan. Zijn opvolger, Kuipers, bevestigt nu in een brief aan de Tweede Kamer dat inmiddels duidelijk is dat de werkzaamheid van de vaccinaties op den duur minder wordt.

Gelijk met Europa

De wetswijziging ligt nu bij de Tweede Kamer maar moet nog wel worden aangenomen. Kuipers wil de geldigheid van de toegangsbewijzen in Nederland gelijktrekken met die in de rest van Europa.

Volgens de Europese regels is een vaccinatiebewijs na twee prikken negen maanden (270 dagen) geldig en een coronaherstelbewijs zes maanden (180 dagen). Voorheen was de tweede prik ‘onbeperkt geldig’, maar dat geldt vanaf februari alleen voor de boosterprik. Wie in het buitenland is gearriveerd, moet rekening blijven houden met nationale coronaregels.

Geldigheid papieren bewijzen

Naast het coronabewijs (met de digitale QR-code) zijn er ook mensen met een papieren pas. Voor zover bekend zijn er 1,2 miljoen papieren verklaringen uitgegeven. Het gaat hier bijvoorbeeld om mensen die hun vaccinatiegegevens niet willen delen met het RIVM.

De geldigheid van de huidige papieren bewijzen vervalt per 1 april.

Na 1 februari zijn nieuwe papieren bewijzen maximaal 90 dagen geldig, vanaf de printdatum. De gebruiker moet zelf een nieuw papieren bewijs aanvragen en printen.

Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s. Op sportlocaties geldt het coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar.

Reageer of discussieer mee

Vond u Coronapas korter geldig, behalve na boosterprik nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Coronapas korter geldig, behalve na boosterprik” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…