Coronavirus: Kabinet overweegt schrappen QR-code, sowieso andere versoepelingen bij persconferentie

Coronavirus: Kabinet overweegt schrappen QR-code, sowieso andere versoepelingen bij persconferentie

‘Flinke versoepelingen bij volgende persconferentie’

Het kabinet bespreekt in de komende dagen de optie om het coronatoegangsbewijs voor – bijvoorbeeld – een horecabezoek in de prullenbak te gooien. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur op basis van ‘bronnen in Den Haag’.
Waarschijnlijk gaat niet alles open. ‘Maar je kunt denken aan vollere stadions en theaters, de horeca open tot later dan 22.00 uur. En misschien dat het nachtleven toch weer open zou gaan’, zegt politiek duider Arjan Noorlander.
Volgende week dinsdag geven premier Mark Rutte (VVD) en coronaminister Ernst Kuipers (D66) een nieuwe persconferentie.

Nachtclubs zetten openingsactie door

De nachthoreca in Nederland heeft na het gesprek met minister Micky Adriaansens van Economische Zaken besloten om de openingsactie ‘De Nacht staat op’ door te zetten. De clubs openen hun deuren, omdat zij het er niet mee eens zijn dat de nachtclubs al zo lang dicht moeten blijven vanwege de coronamaatregelen. Volgens Pieter de Kroon, van het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC), wil de minister vrijdag wel ‘iets van perspectief bieden’ voor de nachthoreca en was het een ‘goed gesprek’ met de minister.
Minister Adriaansens zei dat er voor het weegmoment van 15 februari geen nieuwe versoepelingen bekend worden gemaakt voor de nachthoreca. Ook waarschuwde hij de uitbaters van nachtclubs voor boetes als zij zich niet aan de geldende maatregelen houden. Volgens de geldende regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is een zitplaats verplicht.

Vorige week iets minder tests uitgevoerd

Volgens de GGD GHOR Nederland zijn er de afgelopen week waarschijnlijk iets minder coronatests uitgevoerd dan in de week ervoor. Vorige week namen de GGD’en iets meer dan 980.000 tests af. In de week daarvoor werden er ruim een miljoen tests uitgevoerd.
Ook ligt het aantal afgenomen toegangstesten, voor mensen die bijvoorbeeld horeca, musea en pretparken wilden bezoeken, iets lager dan de week ervoor. Vorige week stonden er ongeveer 332.000 afspraken voor toegangstesten gepland. De week daarvoor stonden er zo’n 334.000 tests op de planning.

Reageer of discussieer mee

Vond u Coronavirus: Kabinet overweegt schrappen QR-code, sowieso andere versoepelingen bij persconferentie nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Coronavirus: Kabinet overweegt schrappen QR-code, sowieso andere versoepelingen bij persconferentie” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…