De belangrijke rol van beveiligers in coronatijd

De belangrijke rol van beveiligers in coronatijd

Hoewel het kabinet afgelopen dinsdag versoepelingen heeft doorgevoerd, gelden er nog altijd strenge coronamaatregelen. Zo is het in veel situaties verplicht om 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Securitas onderzocht bij eindgebruikers hoe dit zich vertaalt in behoefte aan dienstverlening.

De onderzoeksvragen waren: kan de beveiligingsbranche een rol spelen in het openhouden van de samenleving? En op welke manier kunnen beveiligingsorganisaties ondernemers het beste ondersteunen bij het naleven van de basisregels? Het gaat dan onder andere om controle op het naleven van de 1,5 metermaatregel, het correct dragen van mondkapjes en eventueel het scannen van een QR-code. De meerderheid van de klanten gaf aan behoefte te hebben aan een combinatie van diensten.

Adviesrol

Het naleven van de coronamaatregelen is belangrijker dan ooit, vanwege de extreme besmettelijkheid van de omikron-variant. Als de hoge besmettingscijfers leiden tot hogere bezetting van de ziekenhuizen, kan het kabinet weer moeten besluiten om sectoren op slot te gooien, met alle sociale en financiële schade die dat tot gevolg heeft.
Beveiligers kunnen hun opdrachtgever helpen bij het naleven van de maatregelen. Zij zijn getraind om mensen aan te spreken op hun gedrag met een minimale kans op escalatie. Maar de beveiligingsbedrijven kunnen de opdrachtgever ook helpen met advies over het coronaproof inrichten van de organisatie. Weliswaar heeft slechts 8 procent van de ondervraagden hier behoefte aan, maar dat kan ook komen omdat men deze mogelijkheid nog niet overwogen heeft.
Verder heeft de beveiligingsorganisatie de kennis in huis om ondernemers te ondersteunen bij het opnieuw inrichten van bedrijfsnoodprocessen en te adviseren over het actualiseren van de verplichte Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Tot slot kan technologie een oplossing betekenen. Slimme camera’s kunnen het houden van onderlinge afstand ondersteunen en met moderne toegangstechnologie kunnen beveiligde deuren worden geopend, zonder iets aan te hoeven raken.

Reageer of discussieer mee

Vond u De belangrijke rol van beveiligers in coronatijd nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “De belangrijke rol van beveiligers in coronatijd” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…