De coronacijfers van vandaag

De coronacijfers van vandaag

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zaterdag 5 februari) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken. Het werkelijke aantal besmettingen is groter dan gemeld. Dat komt doordat niet alle meldingen konden worden verwerkt.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal ongeveer gelijkgebleven. Er worden momenteel 1.363 coronapatiënten verzorgd. Dat zijn er drie minder dan vrijdag, zo valt op te maken uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS)

Wel steeg het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen het afgelopen etmaal. Daar liggen nu 229 coronapatiënten, vijftien meer dan vrijdag toen er 214 ernstig zieke coronapatiënten op de ic lagen.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal opgenomen coronapatiënten af met achttien. Medewerkers zorgen daar nu voor 1.134 patiënten met corona.

Het LCPS houdt niet bij hoeveel mensen vanwege COVID-19 zijn opgenomen en hoeveel patiënten om een andere reden in het ziekenhuis belanden, maar toevallig ook besmet zijn. “Voor het werk van het LCPS gaat het om de bezetting”, legde waarnemend voorzitter Ina Kuper eerder deze week uit.

Het RIVM gaat dit onderscheid wel maken. Het instituut maakte dinsdag bekend dat minder dan de helft van de besmette mensen die nu worden opgenomen daar belandt als een direct gevolg van de coronabesmetting. Diverse ziekenhuizen hebben laten weten dat momenteel tussen de 30 en 50 procent van de besmette patiënten niet vanwege corona wordt opgenomen.

Reageer of discussieer mee

Vond u De coronacijfers van vandaag nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “De coronacijfers van vandaag” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…