De coronacijfers van vandaag

De coronacijfers van vandaag

Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (vrijdag 11 februari) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares van de Nederlandse ziekenhuizen is vrijdag verder gedaald naar 189. Dat zijn er 9 minder dan op donderdag en het kleinste aantal sinds 25 oktober vorig jaar.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten juist toe. Dat waren er vrijdag 1.351, 36 meer dan een etmaal ervoor.

In totaal liggen er nu 1.540 mensen met corona in de ziekenhuizen. Dat zijn er 27 meer dan op donderdag, zo valt op te maken uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In de afgelopen 24 uur werden 210 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen en op de ic’s ging het om 9 nieuwe opnames. Dat zijn er in totaal 9 meer dan de voorgaande dag.

Een belangrijk deel van de opgenomen patiënten dat positief is getest op het coronavirus, is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in het ziekenhuis komen met buikklachten, hartproblemen of na een ongeluk, en vervolgens ook positief testen. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Reageer of discussieer mee

Vond u De coronacijfers van vandaag nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “De coronacijfers van vandaag” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…