De Jonge: ook QR-code voor internationale studenten zonder BSN

De Jonge: ook QR-code voor internationale studenten zonder BSN

Het is nog steeds ingewikkeld voor internationale studenten van buiten de EU om aan een coronatoegangsbewijs te komen. Demissionair minister De Jonge wil het hun iets makkelijker maken.

Studenten van buiten de EU krijgen niet altijd een in Nederland geldig certificaat als ze in hun thuisland zijn gevaccineerd en lopen zo het coronatoegangsbewijs in Nederland mis. Daardoor moeten ze zich bij het uitgaan bijvoorbeeld alsnog laten testen.

Het omzetten van het certificaat naar een Nederlands vaccinatiebewijs ziet er vooralsnog zo uit: een student moet ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente, een burgerservicenummer (BSN) hebben en dan naar de GGD in Utrecht afreizen om het coronatoegangsbewijs te bemachtigen.

QR-code Bewijs

Het leidde tot Kamervragen. Hoe kan het dat je met een buitenlands vaccinatiebewijs probleemloos Nederland binnenkomt zonder in quarantaine te hoeven, maar dat je niet meteen een coronatoegangsbewijs krijgt? Volgens demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zijn die situaties niet vergelijkbaar. Bij activiteiten waar een coronatoegangsbewijs gevraagd wordt, is er volgens hem een groter risico op besmettingen.

Hij erkent wel dat er groepen zijn, zoals studenten van buiten de EU, die “moeite hebben met het krijgen van een coronatoegangsbewijs”. Maar hij verwacht op korte termijn mensen zonder BSN nummer sneller te kunnen helpen.

Extra GGD-locatie

Ook komt er een extra GGD-locatie. Bij de GGD in Utrecht zijn al zo’n 24 duizend mensen aan een QR-code geholpen. De GGD in Groningen treft nu ook voorbereidingen om vanaf de tweede helft van oktober buitenlandse vaccinatiebewijzen om te kunnen zetten, meldt De Jonge.

Mogelijk wordt er nog een derde GGD-locatie toegevoegd. Maar “gelet op de specifieke benodigde kennis voor het beoordelen van buitenlandse vaccinatiebewijzen” zal het daar voorlopig bij blijven, verwacht de minister.

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Corona blijft rol spelen in stembureaus: kuchschermen, mondkapjes en desinfectiepalen bepalen het beeld

Rutte doet oproep tot verbroedering: ‘Laten we als land weer naast elkaar gaan staan’

Engeland schaft thuisisolatie af voor mensen met corona

Factcheck: ja, wie Covid Safe Ticket op papier gebruikt, moet dringend de QR-code van zijn booster afdrukken

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu
Mobiele versie afsluiten