De Jonge: testen voor toegang ging dit weekend niet vlekkeloos

De Jonge: testen voor toegang ging dit weekend niet vlekkeloos

Het afgelopen weekend is het niet overal goed gegaan met het toegangstesten bij bijvoorbeeld nachtclubs, erkent demissionair coronaminister Hugo de Jonge. De problemen begonnen afgelopen vrijdag, toen veel mensen zich wilden laten testen om in het weekend een evenement of nachtclub te kunnen bezoeken. Door een hackpoging zat er een vertraging in het mailsysteem, waardoor er lange wachtrijen ontstonden bij testlocaties in de stad en testuitslagen laat of helemaal niet binnenkwamen.

De vertragingen en problemen met het systeem leidden in de nacht van vrijdag op zaterdag tot veel teleurgestelde gezichten bij Paradiso. Daar begon DJ Reinier Zonneveld één minuut na middernacht met draaien op een uitverkocht technofeest, maar in de rij stonden veel mensen die nog op hun testuitslag wachtten. Voor velen eindigde de eerste clubnacht in bijna anderhalf jaar tijd daarom al voordat die überhaupt begonnen was. Mensen zonder testresultaat kwamen niet binnen en moesten beteuterd afdruipen.

Ook waren er meldingen dat bezoekers naar binnen konden met het toegangsbewijs van iemand anders. Sommigen kregen zelfs als compensatie voor de wachttijden een negatieve testuitslag zonder een test te ondergaan, meldde NH Nieuws afgelopen weekend.

Stichting Open Nederland, de organisatie achter testen voor toegang, zegt aangifte te gaan doen van de hackpoging. Samen met externe partijen zal deze onderzocht worden. Voorman Tom Middendorp noemde het ‘teleurstellend’ dat iemand van buitenaf de feesten voor anderen wilde verstoren.

Het beeld dat bezoekers die eigenlijk nog geen geldige testuitslag hadden, toch een negatieve uitslag kregen aangeboden ‘ter compensatie’ of ‘om er vanaf te zijn’, zonder dat bekend was wat de uitslag van de test was, herkent de stichting niet. “Maar wij nemen deze berichten wel serieus. Daarom zijn wij hierover in gesprek met locaties waarover wij dit soort signalen hebben ontvangen,” aldus een woordvoerder.

Reageer of discussieer mee

Vond u De Jonge: testen voor toegang ging dit weekend niet vlekkeloos nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “De Jonge: testen voor toegang ging dit weekend niet vlekkeloos” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…