De menukaart maakt steeds vaker plaats voor een QR-code

De menukaart maakt steeds vaker plaats voor een QR-code

Een QR-code om de menukaart te scannen of zelfs een bestelling mee te plaatsen. In deze coronatijd is het snel én veilig. Een fijne ontwikkeling of hebben we toch behoefte aan een praatje met de ober?

In lunchroom De Belevenis in Veenendaal kun je met een QR-code een lunch bestellen. “De doelgroep van onze lunchroom is iets ouder, dus soms vinden mensen het nog wel een beetje lastig. Je merkt dat het voor jongeren makkelijker is”, zegt eigenaar Kevin van der Meer tegen Editie NL.

Toch werkt het volgens hem over het algemeen goed en snel. “Mensen betalen gaat via iDeal en kunnen ook fooi toevoegen. Het is vooral bedoeld voor drukke momenten, als gasten niet snel geholpen kunnen worden. Voor het personeel is het een fijne manier van werken.”

Van der Meer denkt dat de QR-code ook na de coronacrisis blijft. “Het enige nadeel is dat de transactiekosten vrij hoog zijn. Als iemand een cola bestelt, is dat voor ons niet winstgevend.” Maar voor mensen die minder contact willen, is het een uitkomst. “We brengen het eten nog wel aan de tafel, maar komen toch minder vaak langs.”

Beeld © Editie NL

Wat vond je van dit artikel?

0 / 5

U gaf ons een

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Verbazing over geldige QR-code ondanks positieve uitslag

ESA-medewerkers weer meer naar kantoor, maar niet zonder QR-code

QR-codes in de Coronacheck-app na een positieve test gewoon geldig blijven

Bij geen controle QR-code, dreigt sluiting

QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

Recent toegevoegde QR code voorbeelden

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu