Den Bocht opent in de Scheldebocht: “Een unieke locatie”

Den Bocht opent in de Scheldebocht: “Een unieke locatie”

Nog zeker tot half september kan men in het Droogdokkenpark terecht in Den Bocht. De nieuwe, toepasselijk genaamde zomerbar aan de Sloepenweg biedt naast een fraai uitzicht op Linkeroever en de Antwerpse haven een selectie van drankjes, snacks en housebeats. Dat laatste is geen toeval. Den Bocht is een initiatief van de uitbaters van discotheken Club Vaag en Ampere. We gingen vrijdag tijdens de openingsdag een kijkje nemen.

Domi van Kasteren (Ampere) en Sam Schnabel (Club Vaag) zitten moe, maar tevreden op hun fonkelnieuwe terras. “We zijn echt superblij, want het was geen makkelijk project”, zeggen ze opgelucht. “Alles moest last minute worden opgebouwd en de afgelopen dagen werkte het weer niet bepaald mee. Na heel hard werken is het toch op tijd klaar geraakt -eerlijk gezegd hadden we die stress een beetje gemist- en bovendien is het zonnetje opnieuw van de partij. Veel beter kan het niet worden. En aangezien onze clubs nog steeds gesloten zijn, is het fijn om opnieuw met ons team aan de slag te kunnen gaan.”

Drankje in het gras

Den Bocht bevindt zich op een steenworp van de Zomerbar van Zomer van Antwerpen, al jarenlang een vaste waarde. “Daar maken we ons geen zorgen over, want hier in het Droogdokkenpark is sowieso heel wat passage. Alleen jammer dat mensen er in het verleden vaak hun afval achterlieten. Om dat te vermijden, hebben we extra vuilnisbakken geplaatst en het park wordt elke avond door ons personeel opgekuist.”

Ook parkbezoekers kunnen, zittend in het gras, iets te drinken of een hapje bestellen. “We hebben er borden met een QR-code gezet. Als je die downloadt, krijg je het menu te zien en kan je bestellen en betalen. Al moet je de bestelling wel aan de toog gaan halen. We kunnen helaas geen bediening in het park verzorgen”, lacht Sam.

“Gelukkig serveren ze ook eten”

Vriendenbende Matthijs, Nico, Luna, Femke en twee Caro’s kwam vrijdagmiddag de zomerbar uitproberen. Ze zijn afkomstig van Antwerpen, Brecht, Schoten, ’s-Gravenwezel en Deurne. “Voor corona waren we vaste klant in Club Vaag en toen we in Gazet van Antwerpen over hun zomerbarachtigding lazen, besloten we om een kijkje te komen nemen. Toen de cafés nog dicht waren, kwamen we trouwens al regelmatig naar het Droogdokkenpark om er samen iets te drinken, maar dit is natuurlijk veel beter. Ze hebben het mooi gedaan, heel gezellig. We zijn hier voorlopig nog niet weg. Gelukkig serveren ze ook eten.”

Supergoed skaten

Griet en Kenneth uit Boom hebben zich net aan een tafeltje geïnstalleerd. “We kennen de uitbaters van Ampere en Club Vaag en dus komen we eens dag zeggen. Het is hier echt tof. Hier in de buurt zijn nog verschillende andere zomerbars, maar we zijn er zeker van dat Den Bocht het goed zal doen. De locatie, in een park en met een prachtig uitzicht over de Scheldebocht, is tenslotte uniek en de muziek is prima.”

Ook hun dochtertjes Manou en Fien zijn in hun nopjes. “Je kan hier supergoed skaten!”

Profiteren

Julienne en Britt komen uit Hove en Aartselaar en zijn lid van het Mortselse koor MusicAmi. “We waren vandaag eigenlijk van plan om langs de Scheldeoever te gaan wandelen, maar toen zagen we tot onze verrassing dat er hier een nieuwe zomerbar was. Het zag er leuk uit en dus besloten we om Den Bocht eens te testen.”

“In Antwerpen doet men veel moeite om het voor zowel inwoners als bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken”, zegt Julienne. “En aangezien op reis gaan voorlopig geen geweldig idee is, zijn dit soort initiatieven een heel goede zaak.”

Wordt er na hun drankje alsnog voort gewandeld? “Euh nee, daarna gaan we naar de Zomerbar van Zomer van Antwerpen. We moeten er toch van profiteren dat het eindelijk eens niet regent he.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Den Bocht opent in de Scheldebocht: “Een unieke locatie” nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Den Bocht opent in de Scheldebocht: “Een unieke locatie”” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…