Deventers streekmerk bij 10 supermarkten van start

Deventers streekmerk bij 10 supermarkten van start

In de regio Deventer hebben 18 telers en boeren met hulp van de gemeente en supermarktondernemers de handen ineen geslagen. Hun producten liggen met het label Van Onze Grond sinds gisteren bij 10 supermarkten in de schappen. Nog 15 regionale supermarkten staan op de wachtlijst, ook zijn er een flink aantal regionale producenten die mee willen doen.

Van Onze Grond is een coöperatie opgericht door deelnemende voedselproducenten. Jumbo-ondernemer Hans Kok is een van de bestuursleden. Opvallend is dat er veel de belangstelling is van regionale supermarktondernemers. Voorwaarde om mee te mogen doen is dat deze winkels een sterke lokale betrokkenheid hebben. Voorwaarde voor de producenten is dat ze voor minimaal 50% met lokale grondstoffen werken. Ook de partners in communicatie en logistiek komen uit de regio.

Streekproducten bereikbaar maken via supermarkten is logistiek niet gemakkelijk. De coöperatie samen met Combigro in Zutphen die de supermarkten twee maal per week gaan bevoorraden. Alle producten krijgen het label Van Onze Grond, met daarop een QR-code die naar hun eigen informatie leidt, zodat de boeren en telers zichzelf zo kunnen presenteren.

Reageer of discussieer mee

Vond u Deventers streekmerk bij 10 supermarkten van start nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Deventers streekmerk bij 10 supermarkten van start” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…