Deze kroegen gaan bezoekers wél controleren op QR-code

Deze kroegen gaan bezoekers wél controleren op QR-code

Boosheid, onbegrip en kritiek vanuit de horeca na het besluit dat het coronatoegangsbewijs er gaat komen. Vanaf 25 september zijn horecazaken verplicht te controleren of je gevaccineerd, getest of genezen bent. Vele zaken zeggen dat niet te gaan doen, anderen juist wel. “Wij doen het voor de gezondheid van onze gasten.”

Voorzitter Robèr Willemsem van Koninklijke Horeca Nederland zegt dat meer dan de helft van de zaken aangeeft de maatregelen niet te zullen naleven. “Ondernemers vinden het disproportioneel, onnodig, niet gastvrij en soms ook niet te doen. Hoe ga je bijvoorbeeld controleren als je een zaak in je eentje runt?”

‘Ouderen en onszelf beschermen’

Die bezwaren worden door de hele horecabranche goed begrepen. Iedereen incasseerde coronaklappen het afgelopen anderhalf jaar, maar de horeca misschien wel de meeste. En toch zijn er ook zaken die deze maatregelen wel gewoon handhaven.

“Voor ons speelt het bieden van een veilige zitplaats een grote rol, het is voor ons een gezondheidskwestie”, zegt leidinggevende Leonie van restaurant BEUM in het Brabantse Dorst. Bij BEUM komen namelijk vrij veel oudere mensen, vertelt Leonie. “Wij willen meehelpen hen te beschermen, en onszelf natuurlijk ook. Bovendien werken wij met jonge mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Bij BEUM leiden wij hen op tot professionele horecamedewerkers. Als leerwerktraject dat wij zijn volg je regels, en dat leer je leerlingen ook.”

‘Blij om open te kunnen zijn’

Het team van BEUM begrijpt zeker de onvrede bij andere horecaondernemers, “De horeca heeft het moeilijk gehad, en dan komt dit er ook nog eens bij. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Formule 1 in Zandvoort, is dat natuurlijk wel moeilijk. Maar de gezondheid van onze gasten gaat boven dit soort zaken.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Deze kroegen gaan bezoekers wél controleren op QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Deze kroegen gaan bezoekers wél controleren op QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…