Deze landen nemen afscheid van beperkende coronamaatregelen

Deze landen nemen afscheid van beperkende coronamaatregelen

In Engeland is het niet langer meer verplicht een mondkapje te dragen en ook het gebruik van de coronapas komt te vervallen. Alleen in het openbaar vervoer in Londen is het dragen van een mondkapje nog verplicht.

De versoepelingen werden vorige week al bekendgemaakt door premier Boris Johnson. Hij zei toen ook dat het thuiswerkadvies kwam te vervallen.

Engeland versoepelt coronamaatregelen

De drie regels werden in december ingevoerd vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Deze extra besmettelijke variant heeft geleid tot recordaantallen besmettingen. Er kan volgens de premier worden versoepeld vanwege de boostercampagne. In Engeland is bijna 84 procent van de bevolking vanaf 12 jaar gevaccineerd, 64 procent van hen heeft ook een boosterprik gehad.

Hoewel de meeste coronamaatregelen in Engeland zijn opgeheven, waarschuwt Johnson dat de pandemie nog niet voorbij is. „Iedereen moet voorzichtig blijven”, aldus de premier vanochtend op Twitter. Ook roept hij ongevaccineerden op zich te laten inenten.

Engeland krijgt de komende tijd met nog meer versoepelingen te maken. Zo mogen bewoners van verzorgingstehuizen binnenkort een onbeperkt aantal gasten ontvangen en gelden er vanaf half februari minder inreisbeperkingen voor reizigers vanuit het buitenland. Daarnaast wil Johnson de wet voor verplichte isolatie bij coronabesmettingen in maart laten aflopen.

Denemarken neemt afscheid van beperkingen

Ook Denemarken schrapt vanaf volgende week alle binnenlandse coronamaatregelen, ondanks de snelle stijging van het aantal besmettingen. „We nemen afscheid van de beperkingen en verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden”, aldus premier Mette Frederiksen. Ze prijst de „solide verdediging” van coronavaccins.

Denemarken had het coronabeleid zo’n twee weken geleden al versoepeld. Toen konden bijvoorbeeld bioscopen en musea hun deuren weer openen, maar bleven andere regels wel van kracht. Horecazaken hebben nog tot het eind van de maand te maken met aangepaste openingstijden, maar daarna kunnen ook nachtclubs weer open.

Ook hoeven Denen straks geen mondkapjes in het openbaar vervoer meer te dragen en hoeven winkels het aantal klanten niet meer te beperken. Er blijven nog wel regels gelden voor internationale reizigers.

Deense experts zien de oplopende besmettingsgolf als gevolg van de omikron-variant niet als een belemmering voor de versoepelingen. Medische adviseurs van de overheid wezen deze maand op een verandering in het verband tussen besmettingen en ziekenhuisopnames. Terwijl het aantal coronagevallen snel bleef stijgen, daalde het aantal coronapatiënten op de intensive care van 82 op 6 januari naar 44 op 25 januari.

Reageer of discussieer mee

Vond u Deze landen nemen afscheid van beperkende coronamaatregelen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Deze landen nemen afscheid van beperkende coronamaatregelen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…