Dit jaar een QR-code Sinterklaas intocht?

Dit jaar een QR-code Sinterklaas intocht?

Half november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vorig jaar werden alle intochten vanwege corona geschrapt. Dit jaar mag het weer, maar de sinterklaascomités worstelen met de organisatie. Alles hangt af van welke vergunning de gemeente afgeeft. Geldt de intocht als zogeheten doorstroomlocatie en mag Sint dan op de traditionele manier te paard zijn route afleggen? Of ziet de gemeente de intocht als evenement en zijn er tickets en QR-codes nodig?

We hebben een vergunning aangevraagd om de intocht te houden zoals voor de coronapandemie, zegt organisator Peter Boelhouwer van de sinterklaasintocht in Scheveningen en Den Haag. De rijtoer gaat daar van de haven van Scheveningen, een doorstroomlocatie, via de winkelstraten, ook een doorstroomlocatie, naar het Plein bij de Tweede Kamer.

Hij denkt dat een traditionele optocht mogelijk is. Volgens hem is 90 procent van de pieten bij de intocht gevaccineerd, 8 procent zou zich laten testen. “De oudere mensen zijn vaak ook gevaccineerd en onze doelgroep zijn kinderen van 3 tot 8 jaar. Het is ook een buitenevenement. Alle demonstraties in de buitenlucht en andere evenementen gaan ook door, dus waarom de intocht niet?”

Hopen op een kinderfeest

In Tilburg hopen ze na een jaar zonder intocht en een roerig voorgaand jaar met demonstraties tegen Zwarte Piet, dat het dit jaar weer een echt kinderfeest wordt. Maar wel een feest met corona-aanpassingen. Op het Willemsplein, waar de Sint welkom wordt geheten door burgemeester Weterings, komen mensen alleen binnen op vertoon van een (gratis) ticket en een geldig coronabewijs.

“Het is een plek waar mogelijk duizenden mensen bij elkaar komen”, zegt organisator Fernand Palmen. “We mogen maar 70 procent van de ruimte bezetten, dus is er ruimte voor zo’n 2000 mensen.”

Hij hoopt dat ouders zoveel mogelijk ruimte geven aan kinderen. “Ik ga een oproep via de krant en sociale media doen om ouders zonder QR-code te vragen om hun kind mee te geven aan een ouder met QR-code. Dus één ouder met een stuk of tien kinderen, net als bij voetbalwedstrijden gebeurt.”

Sint moet van de boot gelijk het paard op, zonder dat zich te veel mensen in de haven verzamelen. We hebben nog geen idee hoe we dat gaan voorkomen.

Fernand Palmen, sinterklaascomité Tilburg

Langs de 4,5 kilometer lange route door de binnenstad is het niet nodig om zo’n QR-code te laten zien, zegt Palmen. Maar hoe de aankomst van de Sint in de Piushaven in Tilburg moet worden georganiseerd, is nog onduidelijk.

“De Sint moet van de boot gelijk het paard op, zonder dat zich te veel mensen in de haven verzamelen. We hebben nog geen idee hoe we dat gaan voorkomen, daarover zijn we druk in gesprek met de gemeente en andere partijen. Het terrein is in elk geval te groot om af te zetten.”

Roet in het eten

Los van welke vergunningen de gemeenten nu hebben afgegeven; de coronapersconferentie van het kabinet op 5 november kan nog roet in het eten gooien. Peter Boelhouwer houdt hoop op de traditionele intocht in Den Haag. “De minister heeft al gezegd dat we niet meer uitgaan van het aantal besmettingen, maar van de ziekenhuisopnames. Het is niet meer uit te leggen waarom een intocht niet door zou kunnen gaan in de buitenlucht, al staan er kinderen langer te wachten bij de aankomst van Sinterklaas.”

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu