Dit jaar een QR-code Sinterklaas intocht?

Dit jaar een QR-code Sinterklaas intocht?

Half november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vorig jaar werden alle intochten vanwege corona geschrapt. Dit jaar mag het weer, maar de sinterklaascomités worstelen met de organisatie. Alles hangt af van welke vergunning de gemeente afgeeft. Geldt de intocht als zogeheten doorstroomlocatie en mag Sint dan op de traditionele manier te paard zijn route afleggen? Of ziet de gemeente de intocht als evenement en zijn er tickets en QR-codes nodig?

We hebben een vergunning aangevraagd om de intocht te houden zoals voor de coronapandemie, zegt organisator Peter Boelhouwer van de sinterklaasintocht in Scheveningen en Den Haag. De rijtoer gaat daar van de haven van Scheveningen, een doorstroomlocatie, via de winkelstraten, ook een doorstroomlocatie, naar het Plein bij de Tweede Kamer.

Hij denkt dat een traditionele optocht mogelijk is. Volgens hem is 90 procent van de pieten bij de intocht gevaccineerd, 8 procent zou zich laten testen. “De oudere mensen zijn vaak ook gevaccineerd en onze doelgroep zijn kinderen van 3 tot 8 jaar. Het is ook een buitenevenement. Alle demonstraties in de buitenlucht en andere evenementen gaan ook door, dus waarom de intocht niet?”

Hopen op een kinderfeest

In Tilburg hopen ze na een jaar zonder intocht en een roerig voorgaand jaar met demonstraties tegen Zwarte Piet, dat het dit jaar weer een echt kinderfeest wordt. Maar wel een feest met corona-aanpassingen. Op het Willemsplein, waar de Sint welkom wordt geheten door burgemeester Weterings, komen mensen alleen binnen op vertoon van een (gratis) ticket en een geldig coronabewijs.

“Het is een plek waar mogelijk duizenden mensen bij elkaar komen”, zegt organisator Fernand Palmen. “We mogen maar 70 procent van de ruimte bezetten, dus is er ruimte voor zo’n 2000 mensen.”

Hij hoopt dat ouders zoveel mogelijk ruimte geven aan kinderen. “Ik ga een oproep via de krant en sociale media doen om ouders zonder QR-code te vragen om hun kind mee te geven aan een ouder met QR-code. Dus één ouder met een stuk of tien kinderen, net als bij voetbalwedstrijden gebeurt.”

Sint moet van de boot gelijk het paard op, zonder dat zich te veel mensen in de haven verzamelen. We hebben nog geen idee hoe we dat gaan voorkomen.

Fernand Palmen, sinterklaascomité Tilburg

Langs de 4,5 kilometer lange route door de binnenstad is het niet nodig om zo’n QR-code te laten zien, zegt Palmen. Maar hoe de aankomst van de Sint in de Piushaven in Tilburg moet worden georganiseerd, is nog onduidelijk.

“De Sint moet van de boot gelijk het paard op, zonder dat zich te veel mensen in de haven verzamelen. We hebben nog geen idee hoe we dat gaan voorkomen, daarover zijn we druk in gesprek met de gemeente en andere partijen. Het terrein is in elk geval te groot om af te zetten.”

Roet in het eten

Los van welke vergunningen de gemeenten nu hebben afgegeven; de coronapersconferentie van het kabinet op 5 november kan nog roet in het eten gooien. Peter Boelhouwer houdt hoop op de traditionele intocht in Den Haag. “De minister heeft al gezegd dat we niet meer uitgaan van het aantal besmettingen, maar van de ziekenhuisopnames. Het is niet meer uit te leggen waarom een intocht niet door zou kunnen gaan in de buitenlucht, al staan er kinderen langer te wachten bij de aankomst van Sinterklaas.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Dit jaar een QR-code Sinterklaas intocht? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Dit jaar een QR-code Sinterklaas intocht?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…