Door niet te boosten is QR-code van 10.000 Flevolanders verlopen

Door niet te boosten is QR-code van 10.000 Flevolanders verlopen

Ruim tienduizend Flevolanders hebben op dit moment geen geldige QR-code meer, omdat zij geen boostervaccin hebben genomen. Dat laat GGD Flevoland desgevraagd weten. Begin deze maand werd de geldigheid van het coronatoegangsbewijs beperkt tot 270 dagen na de eerste vaccinatie.

Voor ruim tienduizend inwoners van onze provincie is het nu langer dan negen maanden geleden dat zij hun eerste coronavaccinatie kregen. Deze groep heeft zich vanaf het najaar alleen niet gemeld voor een boosterprik en hun QR-code is dus verlopen.

Een woordvoerder van GGD Flevoland houdt wat slagen om de arm wat betreft het aantal van tienduizend: “Dit is een momentopname, omdat op het moment van dit schrijven misschien wel weer mensen een booster gehaald hebben, er juist mensen zijn van wie de QR-code nú verloopt en er wellicht mensen zijn die corona hebben (gehad) en daardoor nu juist weer een herstelbewijs kunnen aanvragen.”

Wie recent besmet is geweest met het coronavirus en dit heeft vastgesteld bij de GGD, krijgt een herstelbewijs dat 180 dagen geldig is. Ook met zo’n bewijs kun je toegang krijgen tot bijvoorbeeld de horeca.

Iets meer boosterafspraken na nieuws over verlopen QR-code

De afgelopen weken kwam de wijziging van de geldigheid van het coronatoegangsbewijs landelijk in het nieuws. In heel Nederland konden de QR-codes van maximaal 540.000 mensen verlopen, liet minister Kuipers van Volksgezondheid weten. Het nieuws zorgde ervoor dat het aantal boosterafspraken in Flevoland licht toenam: “We hebben gekeken naar de mensen die zowel met als zonder afspraak kwamen voor een booster en zien daarin ten opzichte van de voorgaande week een stijging van ongeveer acht procent (week 5 ten opzichte van week 4), aldus de woordvoerder van de GGD.

Reageer of discussieer mee

Vond u Door niet te boosten is QR-code van 10.000 Flevolanders verlopen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Door niet te boosten is QR-code van 10.000 Flevolanders verlopen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…