Drones vormen enorme QR Code in Shanghai

Drones vormen enorme QR Code in Shanghai

Op zaterdag vormden honderden drones in Shanghai een lichtshow waarin ze een QR code vormden, berichtte Vice.

Het evenement werd door de het Chinese Bilibili georganiseerd om de eerste verjaardag van de mobiele game Princess Connect! Re:Dive te vieren. Dat is een populaire Japanese role-playing game. De game kwam drie jaar geleden voor het eerst uit in Japan.

Het leger van 1,500 drones deed de show boven de Bund, een gebied aan het water, en gebruikte het licht om het Princess Connect! Re:Dive logo te vormen net als verschillende personages uit de game. De QR code linkt naar de homepage van de game waar de titel te downloaden is net als het ‘anniversary package’.

Drone-optredens boven het water in Shanghai zijn een steeds vaker terugkerende marketing-strategie de voorbije jaren. De inclusie van een gedetailleerde, scanbare QR code is wel een nieuw element in de campagne van Bilibili.

Bilibili gebruikte een soortgelijke strategie voor de launch van Princess Connect! Re:Dive. De uitgever plaatste een scanbare QR code op de façade van een gebouw die gebruikers naar de download pagina bracht.

QR codes worden dagelijks gebruikt in China. Miljoenen gebruiken die om vrienden toe te voegen op social media apps en om voor bepaalde zaken te betalen. Lokale overheden wijzen zelfs codes toe aan mensen om de COVID-19 overdracht te meten, inwoners moeten die codes laten scannen voordat ze in openbare gebouwen mogen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Drones vormen enorme QR Code in Shanghai nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Drones vormen enorme QR Code in Shanghai” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…