Dynamische QR code zelf maken?

Dynamische QR code zelf maken?

Op onze website kan je gratis een QR code maken. Echter de QR code aanpassen is niet mogelijk. Wat is het nut van een Dynamische QR code? Bij dynamische QR codes heb je in tegenstelling tot statische QR codes de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren na het moment van aanmaken. Met een dynamische QR code kun je het internetadres waar je op landt bij het scannen van een QR code steeds aanpassen. Dit kan vanwege verschillende redenen handig zijn. We leggen uit waarom dit handig is:

  1. Stel je hebt een handleiding gemaakt, QR code op deze website gratis gemaakt, waarna een website of video is gelinkt. Maar onverhoopt is de link naar de video of website niet goed, of de video is verplaatst. De handleiding is dan nutteloos, tenzij je de link in de QR code kon aanpassen.
  2. Wanneer een marketeer verschillende landingspagina’s wilt gebruiken op verschillende momenten. Met een dynamische QR code kan je gemakkelijk de landingspagina veranderen waar mensen op terecht komen wanneer ze de code scannen.
  3. Stel je hebt folders gemaakt, laten drukken en ook nog de folders laten verspreiden, nu is de actie in de folder afgelopen. Of de pagina waarna de QR code verwees moet veranderd worden. Met een dynamische link in de QR code is dit geen probleem.

Je kunt dus de webpagina waar een dynamische QR code naar verwijst altijd aanpassen. Wanneer je normaal gesproken een statische QR code maakt is dit niet mogelijk, je komt dan altijd op hetzelfde internetadres uit.

Werking dynamische QR codes

De naam dynamische QR code doet vermoeden dat de code ook echt anders is, maar dat is niet het geval. Er is een slimmigheid bedacht om de internetadressen van een QR code te kunnen aanpassen na het aanmaken van de statische QR code. Dit laatste maak functionaliteit dan ook dynamisch.

Zoals gezegd verwijst een QR code altijd door een vast internetadres, dit is bij een dynamische QR code ook zo. De truc is om gebruik te maken van een doorstuur service. In feite verwijs je dus naar een internetadres dat jou weer doorstuurt naar een uiteindelijk internetadres. Dat uiteindelijke internetadres kan steeds aangepast worden op tussenadres.

Waarom een dynamische QR code

Om het simpel te zeggen heb je dus totale controle over het internetadres waar de QR code naar doorverwijst. Je kunt het zien als een tussenpersoon die de bezoeker automatisch doorverwijst naar het juiste internetadres.

Zelf een dynamische QR code maken

De makkelijkste manier om zelf een dynamische QR code te maken is door gebruik te maken van een service die dat aanbiedt. Er zijn verschillende online services waarbij dit mogelijk is. Dit soort services zijn eigenlijk altijd betaald.

Gratis een dynamische QR code maken

Het is ook mogelijk om kosteloos een dynamische QR code te maken. Volg hiervoor de volgende stappen:

Ga naar 168X.nl dit is een gratis dienst om een dynamische link aan te maken, waarbij ook nog gratis statistieken te zien zijn. De link kan je aanpassen wanneer en hoe vaak je maar wilt.

Meld je aan bij deze website zodat je op een later moment inderdaad de doel url kunt aanpassen.
Maak een korte url aan en laat die doorverwijzen naar een webpagina naar keuze (deze kan dus altijd nog aangepast worden).
Maak met onze QR generator een QR code aan die verwijst naar de korte url die je gemaakt hebt bij de url shortener.
Dat is het, je hebt nu een zelf een dynamische QR code gemaakt! Je kunt op elk moment het doel internetadres aanpassen. Je kunt de gemaakte QR code dus gerust printen en verspreiden, je kunt er altijd voor kiezen om mensen die deze code scannen op een gewenste internetpagina te laten landen.

P.S.
Ohh, credits aan: Photo by Erik Mclean from Pexels. En delen van dit artikel is overgenomen, kan mij echter niet meer herinneren welke website dat was.

Reageer of discussieer mee

Vond u Dynamische QR code zelf maken? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Dynamische QR code zelf maken?” mag u delen met anderen 😉

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…