Eaton maakt elke Systeem 55-groepenkast herleidbaar en verifieerbaar met unieke QR-code

Eaton maakt elke Systeem 55-groepenkast herleidbaar en verifieerbaar met unieke QR-code

Powermanagementbedrijf Eaton kondigt aan dat vanaf vandaag alle nieuwe door Eaton gebouwde Systeem 55-groepenkasten worden voorzien van een sticker met een unieke QR-code, die leidt naar de relevante verificatiedocumenten. Met de Eaton Asset Manager mobiele app kunnen installateurs, gebouweigenaren en eindgebruikers snel en eenvoudig via de QR-code controleren of de voorbedrade Systeem 55-groepenkast door Eaton is geassembleerd en dus voldoet aan de productnorm en bijbehorende veiligheidseisen.

Nu groepenkasten veelvuldig via online leveranciers en wederverkopers worden aangeboden, is het voor installateurs, gebouweigenaren en gebruikers van belang om de herkomst en kwaliteit van een groepenkast te kunnen verifiëren. Niet alle aanbieders van voorbedrade groepenkasten bieden de processen en mogelijkheden om te controleren of ze op een conforme (volgens norm NEN-EN-IEC 61439-3) en veilige manier zijn geassembleerd. Dat kan risico’s opleveren voor de installateur, pandeigenaar en eindgebruiker.

“Weten wie een voorbedrade groepenkast heeft samengesteld, is belangrijk omdat de assemblage van het product aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de betrouwbaarheid en veiligheid van de groepenkast”, zegt Ingmar de Winter, Field Product Manager bij Eaton. “Bovendien moeten het ontwerp en de configuratie voldoen aan specifieke eisen die zijn vastgelegd in de norm NEN-EN-IEC 61439-3. Het bedrijf dat een groepenkast samenbouwt, wordt door de norm beschouwd als de fabrikant van de verdeler en is verantwoordelijk voor het ontwerp. Eaton, toonaangevend fabrikant van verdeelinstallaties, stelt de voorbedrade Systeem 55-groepenkasten samen onder strenge procescontroles die ervoor zorgen dat ze aan deze eisen voldoen. De groepenkasten zijn geverifieerd en gecertificeerd.”

Tijdens de assemblage van Eaton voorbedrade Systeem 55-groepenkasten wordt aan elke groepenkast een unieke QR-code toegevoegd. Dit geldt zowel voor standaard als klantspecifieke kasten. Met behulp van de nieuwe app Eaton Asset Manager kunnen installateurs deze QR-codes scannen en controleren of de groepenkast door Eaton is samengebouwd en of deze aan de eisen voldoet. Daarnaast krijgt men bij standaard groepenkasten toegang tot alle relevante configuratie- en verificatiedocumenten plus productinformatie, montagehandleidingen en installatiegidsen die specifiek zijn voor elke groepenkast. Bij klantspecifiek groepenkasten wordt aangegeven of deze door Eaton is samengebouwd.

Meer informatie
De Eaton Asset Manager app is verkrijgbaar via de App Store en Google Playstore. Bezoek de website van Eaton www.eaton.nl/groepenkast voor meer informatie over de voorbedrade Systeem 55 groepenkasten.

Reageer of discussieer mee

Vond u Eaton maakt elke Systeem 55-groepenkast herleidbaar en verifieerbaar met unieke QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Eaton maakt elke Systeem 55-groepenkast herleidbaar en verifieerbaar met unieke QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

blue solar panels on green grass field under white clouds and blue sky during daytime

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…