Een QR code scannen, hoe werkt dat?

Een QR code scannen, hoe werkt dat?

De QR code is tegenwoordig makkelijk te scannen, maar dit was niet altijd zo gebruiksvriendelijk. Vroeger moest hiervoor een App gedownload worden die enkel specifieke QR codes kan scannen. Inmiddels kunnen Android en Apple telefoons dit al met de camerafunctie van de telefoon. Let op! De welbekende ‘selfiecamera’ aan de voorkant van de telefoon ondersteunt deze functie niet.

Onderstaand de stappen over hoe dit precies werkt, stap voor stap. Je ziet per device hoe dit precies werkt.

Met IPhone of IPad QR scannen

Volg onderstaande stappen om een QR code te scannen met een IPhone zonder dat dat hiervoor een App gedownload hoeft te worden.

  1. Open de camera App vanaf het beginscherm, bedieningspaneel of toegangsscherm;
  2. Richt de camera aan achterkant op de QR code;
  3. De IPhone herkent de QR code en laat vervolgens een melding zien, klik op deze melding.

Nadat je op de melding hebt geklikt voert de IPhone de toepassing van de QR code uit. Dit kan bijvoorbeeld een link naar website zijn, of de toegang tot een Wifi netwerk.

Met Android apparaten QR code scannen

Smartphones en tablets van o.a. Samsung, Huawei en Nokia werken met een Android. In het gebruik verschillen Apple en Android amper. Volg onderstaande stappen om een QR code te scannen.

  1. Open de camera App van de smartphone of tablet;
  2. Richt de camera aan de achterkant op de QR code;
  3. Het apparaat herkent de QR code en toont een melding, klik op deze melding.

Vervolgens zal de smartphone of tablet de toepassing uitvoeren. Naast het openen van een website kan dit ook een iDeal betaling zijn, of het toevoegen van een contactpersoon.

Scannen van QR codes met andere Apps

Aangezien de meeste apparaten QR codes herkennen is het downloaden van een aparte App in veel gevallen overbodig. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een QR code wilt scannen vanaf je laptop of desktop. In dat geval zijn er online tools beschikbaar waarmee het toch mogelijk is zonder het gebruik van een smartphone. Via Web QR is het mogelijk om de ingebouwde webcam te gebruiken als QR code scanner, of je kan de code uploaden.

Reageer of discussieer mee

Vond u Een QR code scannen, hoe werkt dat? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Een QR code scannen, hoe werkt dat?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…