Een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden

Een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden

Als je gevaccineerd bent, kun je een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden. Als je de app al had, kun je daarvoor een update installeren, die nu beschikbaar is in de verschillende appwinkels. Dit moet je weten.

CoronaCheck is een gratis app voor telefoons met minimaal Android 6.0 of iOS 12. In de app kun je twee verschillende QR-codes laden.

 • Binnenland: De ene QR-code kan je toegang tot grote evenementen in Nederland geven.
 • Buitenland: Vanaf 1 juli kan je met de andere QR-code naar EU-landen reizen.

Iedereen die dertien jaar is of ouder zal een toegangsbewijs nodig hebben om aan een event te kunnen deelnemen of te reizen. Je kunt een QR-code krijgen als je:

 • Gevaccineerd bent
  Je kunt de QR-code om te reizen al laden na één prik, maar: in veel landen moet je volledig gevaccineerd zijn om binnen te komen, of moet er na de laatste prik zelfs nog een aantal weken gewacht worden. Het is aan de reiziger om zelf na te gaan welke eisen de reisbestemming aan het vaccinatiebewijs stelt. Op de website www.wijsopreis.nl kun je zien welke eisen een land stelt. Daar vind je ook informatie over het reizen naar landen buiten de EU. (Met het Janssen-vaccin ben je met één prik volledig gevaccineerd.)
 • Hersteld bent
  Mensen die in de afgelopen zes maanden corona hebben gehad (en dus antilichamen hebben), kunnen vanaf 1 juli het zogenaamde ‘herstelbewijs’ in de CoronaCheck-app laden. Ook dat bewijs is om te zetten in een QR-code om toegang te krijgen tot evementen of naar het buitenland reizen. Je positieve test van de GGD moet tussen de 12 en 180 dagen oud zijn.
 • Een negatieve test hebt afgelegd
  Wie nog geen vaccinatie heeft gehad en ook niet in aanmerking komt voor een herstelbewijs, kan met een recente negatieve testuitslag de app ook gebruiken voor buitenlandse reizen. Vanaf 1 juli kun je daarvoor gratis een test laten afnemen bij de GGD.

Hoe krijg ik een QR-code?

Je kunt momenteel maar voor één persoon een bewijs in de CoronaCheck-app maken. Later zou je meerdere QR-codes in dezelfde app moeten kunnen opslaan.

Je kunt inloggen met je DigiD om je vaccinatie- en andere gegevens op te halen. In de app krijg je dan de opties aangeboden: wil je een QR-code genereren via een negatieve testuitslag, een herstelbewijs of een vaccinatie? Afhankelijk wat voor jou van toepassing is, krijg je een of meerdere opties te zien.

Hoe wordt je bewijs gecontroleerd?
Je kunt dus een QR-code krijgen voor binnenlandse events of voor buitenlandse reizen (zie illustratie hieronder).

Reageer of discussieer mee

Vond u Een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden” mag u delen met anderen 😉

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…