Een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden

Een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden

Als je gevaccineerd bent, kun je een vaccinatiebewijs in de app CoronaCheck laden. Als je de app al had, kun je daarvoor een update installeren, die nu beschikbaar is in de verschillende appwinkels. Dit moet je weten.

CoronaCheck is een gratis app voor telefoons met minimaal Android 6.0 of iOS 12. In de app kun je twee verschillende QR-codes laden.

 • Binnenland: De ene QR-code kan je toegang tot grote evenementen in Nederland geven.
 • Buitenland: Vanaf 1 juli kan je met de andere QR-code naar EU-landen reizen.

Iedereen die dertien jaar is of ouder zal een toegangsbewijs nodig hebben om aan een event te kunnen deelnemen of te reizen. Je kunt een QR-code krijgen als je:

 • Gevaccineerd bent
  Je kunt de QR-code om te reizen al laden na één prik, maar: in veel landen moet je volledig gevaccineerd zijn om binnen te komen, of moet er na de laatste prik zelfs nog een aantal weken gewacht worden. Het is aan de reiziger om zelf na te gaan welke eisen de reisbestemming aan het vaccinatiebewijs stelt. Op de website www.wijsopreis.nl kun je zien welke eisen een land stelt. Daar vind je ook informatie over het reizen naar landen buiten de EU. (Met het Janssen-vaccin ben je met één prik volledig gevaccineerd.)
 • Hersteld bent
  Mensen die in de afgelopen zes maanden corona hebben gehad (en dus antilichamen hebben), kunnen vanaf 1 juli het zogenaamde ‘herstelbewijs’ in de CoronaCheck-app laden. Ook dat bewijs is om te zetten in een QR-code om toegang te krijgen tot evementen of naar het buitenland reizen. Je positieve test van de GGD moet tussen de 12 en 180 dagen oud zijn.
 • Een negatieve test hebt afgelegd
  Wie nog geen vaccinatie heeft gehad en ook niet in aanmerking komt voor een herstelbewijs, kan met een recente negatieve testuitslag de app ook gebruiken voor buitenlandse reizen. Vanaf 1 juli kun je daarvoor gratis een test laten afnemen bij de GGD.

Hoe krijg ik een QR-code?

Je kunt momenteel maar voor één persoon een bewijs in de CoronaCheck-app maken. Later zou je meerdere QR-codes in dezelfde app moeten kunnen opslaan.

Je kunt inloggen met je DigiD om je vaccinatie- en andere gegevens op te halen. In de app krijg je dan de opties aangeboden: wil je een QR-code genereren via een negatieve testuitslag, een herstelbewijs of een vaccinatie? Afhankelijk wat voor jou van toepassing is, krijg je een of meerdere opties te zien.

Hoe wordt je bewijs gecontroleerd?
Je kunt dus een QR-code krijgen voor binnenlandse events of voor buitenlandse reizen (zie illustratie hieronder).

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Corona blijft rol spelen in stembureaus: kuchschermen, mondkapjes en desinfectiepalen bepalen het beeld

Rutte doet oproep tot verbroedering: ‘Laten we als land weer naast elkaar gaan staan’

Engeland schaft thuisisolatie af voor mensen met corona

Factcheck: ja, wie Covid Safe Ticket op papier gebruikt, moet dringend de QR-code van zijn booster afdrukken

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu