Eerste prik in een ander EU-land gekregen? Binnenkort een tijdelijk papieren vaccinatiebewijs

Eerste prik in een ander EU-land gekregen? Binnenkort een tijdelijk papieren vaccinatiebewijs

Voor mensen die hun eerste coronaprik in een ander EU-land hebben gehad en daarom nog geen groen vinkje in de CoronaCheck-app kunnen aanmaken, komt eind deze of begin volgende week een tijdelijk papieren certificaat beschikbaar dat als vaccinatiebewijs moet dienen. Dat laat de koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten.

Onlangs bleek dat mensen die hun eerste prik in een ander EU-land hebben gehad en hun tweede prik bij de GGD in Nederland nog geen QR-code in de app kunnen aanmaken. Dat betekent dat deze groep nog niet met de CoronaCheck-app kan reizen of binnenlandse evenementen kan bezoeken. Om toch een groen vinkje in de app te krijgen zullen ze, ook na volledige vaccinatie, een coronatest moeten laten afnemen. Het probleem speelt niet voor mensen die hun eerste prik buiten de EU hebben ontvangen.

Eerder meldde GGD GHOR Nederland dat het om een algemeen technisch probleem met de app ging, maar na ‘nadere analyse’ blijkt nu dat er verschillende oorzaken zijn waardoor het aanmaken van een QR-code nog niet lukt. ‘In iedere situatie is er een specifiek probleem waardoor het niet lukt’, aldus een woordvoerder. Volgens hem is nog steeds niet duidelijk hoeveel mensen geraakt worden door het probleem, maar ‘je moet eerder aan tientallen dan aan duizendtallen denken’.

Het papieren certificaat is een ’tijdelijke oplossing’, aldus de woordvoerder. De deadline van eind deze of begin volgende week is een ‘streefdatum’. Wanneer de app weer bruikbaar is voor alle mensen die hun eerste prik in een ander EU-land kregen is nog niet duidelijk.

Reageer of discussieer mee

Vond u Eerste prik in een ander EU-land gekregen? Binnenkort een tijdelijk papieren vaccinatiebewijs nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Eerste prik in een ander EU-land gekregen? Binnenkort een tijdelijk papieren vaccinatiebewijs” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…