Enschedese kinderen leggen grootste QR-code ter wereld

Enschedese kinderen leggen grootste QR-code ter wereld

De allergrootste QR-code ter wereld is het niet, maar waarschijnlijk wel de grootste gemaakt door kinderen. Kinderen van vijf bso’s in Enschede klaarden de klus deze week . Vanuit een luchtballon werd donderdagavond vastgesteld of de recordpoging is geslaagd. „Geweldig gaaf om dit met z’n allen te doen!” „Ja”, zegt Mark Arends, vestigingsmanager van Humankind & Kinderdomein Enschede. Hij heeft contact gehad met het Guiness Book of Records. Het leggen van megagrote QR-codes blijkt daarin vooral het werk van volwassenen. „In China ligt er een van 32.200 vierkante meter. Dat halen wij natuurlijk in de verste verte niet.” Codes gemaakt door kinderen kon hij echter niet vinden. „Ik heb het hele internet afgespeurd, maar dat leverde niets op. Tot het tegendeel is aangetoond, durf ik te zeggen: dit is de grootste QR-code ter wereld gelegd door kinderen.”

Samenwerking grootste winst
Arends was gisteren vooral trots. Niet het project op zich, maar het gezamenlijk werken daaraan noemt hij als de grootste winst. „De kinderen hebben zich de vingers blauw geknipt. Het idee om zoiets groots te doen, komt ook uit henzelf. Een megagrote QR-code leggen op een terrein in de buurt: dat sprak hen geweldig aan. Groot denken hoort wel bij vakantie. Het is bovendien heel goed om met z’n allen ergens naartoe te werken en dat dan ook nog eens op een mooie manier af te ronden.”

Het leggen van de code bleek gisteren nog een hele klus. Kinderen van vijf bso’s in de Enschedese wijk ‘t Zwering en van verschillende leeftijden werkten eraan. Plaats van handeling was het Cruijff Court aan de Marie de Roodelaan, pal naast het gebouw waar de circa 150 deelnemers deze week werden opgevangen. Tientallen blokken hout bleken nodig om de zo zorgvuldige geknipte kartonstroken op hun plek te houden.

Een QR-code van zwart karton
„Heel gaaf om te doen”, zegt de 8-jarige Lars uit Boekelo van bso Piccolo, door Arends aangemerkt als een van de „knipkoningen” van de week. Uit zwarte rollen karton knipte hij eindeloos vierkanten en rechthoekige stroken. Gisteren, de hele dag, mocht hij helpen bij het leggen. „Eerst hebben we touwtjes gespannen en toen zijn we gaan leggen. Alle stroken hebben nummertjes en we kregen een soort plattegrond. Dat hielp enorm.”

Meegaan met de korte ballonvlucht waarmee het project gisteravond werd afgesloten, zat er voor Lars uit Boekelo helaas niet in. Drie andere kinderen, groter dan 1.40 meter, werden daarvoor via loting aangewezen. „Ik kwam net een paar centimeter te kort. Je moet een bepaalde lengte hebben om mee te mogen.”

Papieren kopieën
Dat de code ook daadwerkelijk werkt, betwijfelt Arends geen moment. Wel heeft hij voor de zekerheid in de buurt ook nog wat papieren kopieën opgehangen. „Dan hoeft niet iedereen de lucht in om hem te scannen.” De code komt uit op een landingspage van de gezamenlijke bso’s. Wie het scant, krijgt een leuke boodschap te zien en een koppeling naar een schattingsvraag voor kinderen, uiteraard met een prijs voor de winnaar.

Hoe lang het Enschedese record in de boeken blijft staan, is ook voor Arends nog ongewis. „Ik heb oprecht geen idee. Meer dan tweehonderd vierkante meter code op een trapveld: dat hebben we met z’n allen toch maar mooi gefikst.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Enschedese kinderen leggen grootste QR-code ter wereld nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Enschedese kinderen leggen grootste QR-code ter wereld” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…