EU: VRIJ REIZEN IN EUROPA MET GELDIGE QR-CODE

EU: VRIJ REIZEN IN EUROPA MET GELDIGE QR-CODE

De Europese Raad vindt dat het bezit van een geldig digitaal COVID-certificaat van de EU in principe voldoende moet zijn om tijdens de pandemie te kunnen reizen. Lidstaten zouden daarmee moeten stoppen met test- of quarantaine-eisen voor reizigers met een geldige QR-code. De EU heeft haar lidstaten opgeroepen om de gemeenschappelijke regels snel toe te passen, maar lidstaten mogen zelf weten of ze de aanbevelingen doorvoeren.

“Het is belangrijk dat de lidstaten gevolg geven aan deze overeenkomst en de overeengekomen regels onverwijld toepassen. Elke lidstaat beslist op basis van de omstandigheden waarmee hij wordt geconfronteerd, maar Omicron heeft zich inmiddels over heel Europa verspreid en het is tijd om te kijken naar de stopzetting van de extra reismaatregelen die een aantal lidstaten de afgelopen weken hebben ingevoerd en die reizen in de hele EU omslachtiger en minder voorspelbaar maken”, aldus Stella Kyriakides (EU-Commissaris voor gezondheid) en de Didier Reynders (EU-Commissaris voor Justitie).

“In principe zouden er geen bijkomende beperkingen voor houders van het Europese digitale COVID-certificaat moeten zijn”, aldus de twee commissarissen. “De geldigheidsduur van het certificaat wordt 270 dagen. Alle maatregelen die het vrije verkeer beperken, moeten niet-discriminerend en evenredig zijn. De lidstaten mogen in beginsel de toegang niet weigeren aan personen die uit andere lidstaten reizen.”

Eerder vandaag lieten Europese vervoers- en toerismeverenigingen weten zich zorgen te maken over de nieuwe lappendeken van regels in Europa. Verschillende EU-landen – waaronder Frankrijk, Italië, Denemarken en Malta – besloten de geldigheidsduur van vaccinatiepassen voor nationaal gebruik te verkorten tot zeven of drie maanden. Een aantal landen heeft ook aanvullende testvoorschriften ingevoerd die gelden voor gevaccineerde/herstelde EU-reizigers.

Reageer of discussieer mee

Vond u EU: VRIJ REIZEN IN EUROPA MET GELDIGE QR-CODE nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “EU: VRIJ REIZEN IN EUROPA MET GELDIGE QR-CODE” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…