Festival Kunst Achter Dijken wordt dit jaar Kunst Kuier Pingjum

Festival Kunst Achter Dijken wordt dit jaar Kunst Kuier Pingjum

Nadat vorig jaar mei het jaarlijkse festival van Kunst Achter Dijken niet door kon gaan vanwege corona, was de vereniging dit jaar vastbesloten om in 2021 weer ‘iets’ te doen. Kunst Achter Dijken organiseert daarom dit jaar een coronaveilige Kunst Kuier: een wandeling rond Pingjum waar twintig kunstenaars uit Friesland hun werk tonen.
,,Wij hebben lang gehoopt dat wij ons jaarlijkse festival gewoon weer konden organiseren”, vertelt voorzitter van Kunst Achter Dijken, Gitta Overmaat. ,,Wij verlangden, net als iedereen, naar een ‘gewoon’ festival met theatervoorstellingen, exposities en muziekoptredens. Sterker nog, de plannen waren ook dit keer weer in vergevorderd stadium met workshops voor kinderen, allerlei muziekoptredens en prachtige exposities. Maar uiteindelijk moesten wij ook dit jaar weer besluiten dat het nog steeds te onzeker is wat er nu wel en niet kan binnen de coronaregels. Wij hebben daarom de plannen moeten aanpassen. Wat wij wilden voorkomen was een uitgekleed festival: een festival waar het ene na het andere onderdeel af zou vallen omdat het toch niet veilig georganiseerd kon worden. Kunst Achter Dijken heeft daarom het roer helemaal omgegooid. Wij organiseren dit jaar geen festival in de maand mei maar een prachtige wandeling met meer dan dertig kunstwerken in juni van dit jaar.”

Vereniging Kunst Achter Dijken wil dit jaar twee exposities in de buitenlucht inrichten. Het publiek kan dan, wandelend langs de slingerende Rommerdalaan, genieten van grote fotobeelden en installaties. Het thema van de expositie langs de Rommerdalaan is ‘het landschap’. De bollen- en aardappelvelden en het uitzicht op de zeedijk waren de inspiratiebronnen voor kleurrijke, poëtische en soms ook kritische kunstwerken die langs de weg komen te staan. Op het wegdek zijn dichtregels van Obe Postma over het landschap te lezen.

Aan de andere kant van het dorp, langs een wandelpad met uitzicht over weilanden en dorp, wordt er een tweede expositie opgesteld. Deze expositie heeft een bijzonder thema: Uit de chaos van de wereld maak je uiteindelijk iets dat van jezelf is. Het thema sluit aan bij de pandemie die onze wereld op zijn kop heeft gezet. Maar het thema vertelt ook iets over hoe kunstwerken in het atelier kunnen ontstaan. Hoe allerlei beelden, woorden, klanken en gedachten door kunstenaars worden verwerkt en samengebald tot een nieuw werk. Ook hier spatten de kleuren soms van de foto’s en kunnen bezoekers met behulp van een QR-code kijken, lezen en luisteren naar de inspiratiebronnen van de kunstenaars.

,,Om tot deze exposities te komen is nog een hele uitdaging”, vertelt Overmaat. ,,Omdat wij vooraf niet met de deelnemers bij elkaar mogen komen en de coronamaatregelen voor de komende twee maanden nog steeds onduidelijk zijn, is het erg lastig organiseren. Maar nu wij de eerste bijdragen van de kunstenaars hebben ontvangen, zien wij een hele mooie expositie ontstaan. Wij hopen dat veel mensen hierdoor eindelijk weer van het werk van kunstenaars uit Friesland kunnen genieten. En mocht er in juni meer mogelijk zijn, dan zullen wij ook op korte termijn een aantal kleinschalige muziekoptredens organiseren in de buitenlucht. Wij hopen stiekem halverwege juni op een spontaan mini-festival bij de exposities. Maar die prachtige wandeling met dertig kunstwerken rond het dorp, van 5 juni tot en met 3 juli, die gaat zeker door!”

Meer informatie hierover is te vinden op www.kunstachterdijken.nl.

Reageer of discussieer mee

Vond u Festival Kunst Achter Dijken wordt dit jaar Kunst Kuier Pingjum nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Festival Kunst Achter Dijken wordt dit jaar Kunst Kuier Pingjum” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…