Fieldlab-proefvakantie Gran Canaria: all-inclusive mét vrijheid

Fieldlab-proefvakantie Gran Canaria: all-inclusive mét vrijheid

Bijna tweehonderd vakantiegangers stappen zaterdag op het vliegtuig naar Gran Canaria voor de tweede Fieldlab-proefvakantie. Tenminste, als ze groen licht hebben gekregen in de vorm van een negatieve coronatest. Voor de tweede Fieldlab-proefvakantie vertrekt een groep Nederlandse vakantiegangers zaterdag om 13.00 uur van Schiphol naar Gran Canaria. Daar verblijven ze tot en met 8 mei in een viersterrenhotel, maar anders dan bij de eerste Fieldlab-proefvakantie naar Rhodos mogen deelnemers wel van het resort af.

Voor de vakantie kregen reisorganisaties Corendon en TUI in totaal 68.000 aanmeldingen binnen voor 180 plekken. Beide reisorganisaties selecteerden negentig kandidaten die aan de eisen van Fieldlab voldoen. Zo was het van belang dat deelnemers lijken op het profiel van mensen die normaal gesproken in de meivakantie naar de Canarische Eilanden vliegen.

Tijdens de Fieldlab-proefvakanties kijken onafhankelijke onderzoekers hoe Nederlandse vakantiegangers zich op reis gedragen. Houden de reizigers zich aan de plaatselijke regels? Wassen ze hun handen, dragen ze mondkapjes, houden ze afstand? De Staat financiert dit onderzoek, dat 46.000 euro moet kosten. Met de kennis moet het mogelijk worden om binnenkort weer veilig op vakantie te gaan. De kosten van de vakantie, bijna 800 euro, betalen de reizigers zelf.

Proefvakantiegangers moeten voor de reis een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. Tijdens de vakantie vullen deelnemers vragenlijsten in over hun gezondheid en reiservaring. Binnen 24 uur voor de terugreis wordt wederom een PCR-test afgenomen, waarna alleen de mensen met een negatieve testuitslag terug naar huis kunnen vliegen. Na thuiskomst wacht de vakantiegangers een quarantaine, waarop overigens niet wordt gecontroleerd.

Alle 188 mensen die vorige maand in Rhodos verbleven testten vlak voor hun terugkeer naar Nederland negatief. Spannend werd het op het Griekse eiland nog wel, toen vier deelnemers eerder in de vakantie niet met zekerheid negatief testten en met hun kamergenoten in quarantaine moesten. Een tweede test zorgde echter voor opluchting, toen bleek dat geen van hen was besmet.

Reageer of discussieer mee

Vond u Fieldlab-proefvakantie Gran Canaria: all-inclusive mét vrijheid nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Fieldlab-proefvakantie Gran Canaria: all-inclusive mét vrijheid” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…