Foute registratie in CoronaCheck-app? ‘Wordt nog aan gewerkt’

Foute registratie in CoronaCheck-app? ‘Wordt nog aan gewerkt’

Er zijn nog groepen mensen die door een verkeerde registratie van bepaalde gegevens geen vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app kunnen laden. Er wordt volgens het ministerie van Volksgezondheid (VWS) nog gewerkt aan oplossingen voor deze groepen.

Sommige mensen die een coronabesmetting hebben doorgemaakt en één keer zijn gevaccineerd krijgen nog steeds geen groen vinkje in de CoronaCheck-app. Dat probleem werd eerder voor een deel van de groep al verholpen, maar volgens het ministerie wordt er nog gewerkt aan een oplossing voor de resterende groep bij wie het nog niet lukt. “Het gaat niet om een fout in de app, maar om gegevens die bij de bron moeten worden verbeterd”, vertelt een woordvoerder van het ministerie.

Een ander probleem met de CoronaCheck-app is dat bij sommige mensen de eerste en de tweede coronaprik op dezelfde datum staan geregistreerd. Daardoor lijkt het voor de app alsof zij maar één prik hebben gehad. “Ook daar gaat het om een verkeerde registratie van gegevens. De appbouwers zijn dag en nacht in de weer, samen met de GGD en het RIVM, om dit op te lossen.” Het is nog niet duidelijk wanneer de oplossingen voor beide problemen zijn te verwachten.

QR-codes voor events en reizen

Met de CoronaCheck-app kunnen mensen QR-codes aanmaken waarmee ze naar een evenement of op reis kunnen. Sinds vorige week kunnen mensen die al corona hebben gehad ook een herstelbewijs inladen in de app. Dat gaat op basis van een positieve coronatest bij de GGD, die minstens elf dagen oud moet zijn en niet ouder dan 180 dagen mag zijn.

Ook is het sinds vorige week mogelijk om de app te gebruiken om met het Digitaal Corona Certificaat (DCC) te reizen naar andere EU-landen. Op de site Coronacheck.nl kunnen mensen ook een papieren QR-code opvragen om te printen.

Tot vandaag zijn er in totaal 5,5 miljoen vaccinatiebewijzen in de CoronaCheck-app aangemaakt.

Reageer of discussieer mee

Vond u Foute registratie in CoronaCheck-app? ‘Wordt nog aan gewerkt’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Foute registratie in CoronaCheck-app? ‘Wordt nog aan gewerkt’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…